Máj angolosan: borsóval és csirkemájjal készült pásztorpite

Nincs itt semmi látnivaló: ez a leegyszerűsített pásztorpite most hús helyett májjal készült, és így is nagyon finom lett. Tökéletes májmentő fogás a hűtőben éppen lejárni készülő adagok számára.

Néhány baconkockával azért feldobtuk ezt a tölteléket, vesztükre tökéletesen illenek a májas fogásokba.

Burgonya helyett karfiollal is készülhet.
Burgonya helyett karfiollal is készülhet.Lilechka75

Hozzávalók 3 személyre:

Az alaphoz

  • 50 deka csirkemáj felkockázva
  • 1 bögre zöldborsó
  • 0.5 bögre baconkocka
  • 1 kisebb fej vöröshagyma felkockázva
  • 3 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 3 szál kissé előfőzött fehérrépa felkockázva
  • só és bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy teáskanál puha vaj

A tetejére

  • 70 deka burgonya megfőzve
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 1 deci tejszín
  • só, rozmaring és bors
  • 2 darab tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékéhez adj minden hozzávalót a májon és a borsón kívül, majd lefedve adj a zöldségeknek és a szalonnának 7-8 percet. (Ha szükségesnek látod, egy kevés alaplevet vagy vizet önts alá.) Ezek után mehet hozzá a máj és a borsó is, úgy is puhuljon 7-8 percet a keverék. Ha ezzel megvagy, kanalazd át egy jénaiba. 

A tetejéhez csak annyi dolgod lesz, hogy a frissen főtt, még meleg burgonyát összetöröd és hozzáadod a tejszínt, tojást és a vajat, majd ízesíted a pürét, és a ragu tetején elegyengeted. A forró sütőben úgy negyedórát adj a keverékek, amíg a krumplipüré rápirul a tetejére. Ha szereted a sajtot, 15 deka érett cheddart is olvassz rá. 

kapcsolódó Csirkemáj édesburgonyával és borsóval – egyszerű egytálétel, ami gyors vacsora lehet
Csirkemáj édesburgonyával és borsóval – egyszerű egytálétel, ami gyors vacsora lehet

A kissé édeskés édesburgonya és a klassz, frissen sült máj a sós baconfalatokkal nem is igényel túl sok köretet, csak pár szelet rozskenyeret egy kevés fűszervajjal.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

szeptember19., 12:52

A tojásos rizs a legegyszerűbb változatában a legfinomabb

Akár a délről maradt rizsből is összedobhatod vacsorára ezt a kicsit izgalmas, mégis nagyon egyszerű fogást. Ha mindkét fő alapanyagot szereted, jó, ha tudod, hogy együtt még finomabbak. Mint minden hasonló ételre, erre is vonatkozik, hogy maradékmentésre remekül alkalmas: mehet bele minden hűtőben árválkodó zöldségféle, ahogy a vizespohárban várakozó zöldfűszerek is.

szeptember22., 11:24

Az epres francia pirítós töltött változata a legjobb reggeli, ha te is édesszájú vagy

Nem túl időigényes fogás, de éppen elég elegáns arra az esetre is, ha egy brunch kerekedik nálatok, ahol néhány szokatlan fogással dobnád fel a menüsort.

szeptember21., 10:24

Ez a gyorsan összedobható pad thai izgalmas és egészséges ebéd lesz

Nálunk most ramentésztából sikerült remekül az eredetileg pirított rizstésztából készülő finomság. Ha épp ez van otthon, emiatt ne mondj le az egzotikus fogásról, mert ha a kötelező tofu, tamarind és tojás benne van, már csak kedvenc zöldségeidet kell felaprítanod.

szeptember19., 10:24

Csirkemáj édesburgonyával és borsóval – egyszerű egytálétel, ami gyors vacsora lehet

A kissé édeskés édesburgonya és a klassz, frissen sült máj a sós baconfalatokkal nem is igényel túl sok köretet, csak pár szelet rozskenyeret egy kevés fűszervajjal.

2020. március21., 06:00

Fokhagymás lazac – spenótos-paradicsomos csicseriborsóval lesz az igazi

Ez a isteni, ízesített csicseriborsó egy nagy adag zöldséggel salátává, egy kevés reszelt parmezánnal langyos köretté varázsolható. Ha pedig vegán vendégek jönnek, csak kanalazd egy nagy adag ananászos-citromfüves párolt rizsre és szórd meg egy kevés füstölt paprikaporral.

szeptember22., 12:52

Mustra