Fokhagymás-oregánós párizsi bundában percek alatt elkészül a csirkemáj

Nálunk édes-csípős szósszal és fokhagymával készült uborkasaláta volt mellette a tányéron, így viszonylag könnyű, nyári fogás lett a végeredmény.

Ha van kedvenc fűszered, ne hallgass ránk, tuningold oregánó helyett azzal a sűrű bundát a májfalatok körül!

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 deka csirkemáj
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, oregánó
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • 1 deci tej
  • 3 kisebb darab tojás
  • 10 deka liszt
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemájat mosd meg, majd ha van időd, áztasd be fokhagymás tejbe egy délelőttre. 

Ha ezzel megvagy (vagy ezt a lépést kihagynád), csak keverj el a májon kívül alaposan minden hozzávalót, hogy sűrű tésztát kapj (ez a tojások méretétől is függ). Forgasd meg benne a darabokat, majd bő, forró olajban rövid idő alatt süsd ki őket. 

kapcsolódó Miért kell a májat tejbe áztatni? Kell egyáltalán?
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás-csirkemájas falatkák

A gomba és a csirkemáj győztes páros, főleg, ha egy kevés majoránna is akad, hogy a végeredmény még tökéletesebb legyen. Bebizonyítjuk.

június17., 10:24

Tökös-zsályás rizottó csirkemájjal – egy igazi különlegesség, ami nem kerül vagyonokba

Egyedül arra kell figyelned, hogy a rizottót folyamatosan kevergesd, mert úgy lesz igazán krémes.

augusztus25., 12:52

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

szeptember19., 12:52

Fokhagymás lazac – spenótos-paradicsomos csicseriborsóval lesz az igazi

Ez a isteni, ízesített csicseriborsó egy nagy adag zöldséggel salátává, egy kevés reszelt parmezánnal langyos köretté varázsolható. Ha pedig vegán vendégek jönnek, csak kanalazd egy nagy adag ananászos-citromfüves párolt rizsre és szórd meg egy kevés füstölt paprikaporral.

szeptember22., 12:52

Ramentészta édes-csilis változatban, sertéshússal

Egy gazdag egytálételt hoztunk mindazoknak, akik szintén impulzusvásárlók és szintén megvettek egy többadagos ramentésztát, amihez már csak néhány recept kellene. Íme!

szeptember19., 10:40

Ez a red velvet gofri citromos-vaníliás sajtkrémmel lesz igazán finom

A „redvelvetség” nagyjából annyit tesz, hogy ételszínezékkel vagy akár céklalével vörösre fested a gofrikat, amik ettől sokkal izgalmasabbá válnak. A krém csak natúr sajtkrém, porcukor és citrom keveréke, de a citromnak a héja is kelleni fog, így legjobb, ha kezeletlent választasz belőle.

szeptember23., 10:24

Mustra