Fokhagymás-oregánós párizsi bundában percek alatt elkészül a csirkemáj

Nálunk édes-csípős szósszal és fokhagymával készült uborkasaláta volt mellette a tányéron, így viszonylag könnyű, nyári fogás lett a végeredmény.

Ha van kedvenc fűszered, ne hallgass ránk, tuningold oregánó helyett azzal a sűrű bundát a májfalatok körül!

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka csirkemáj
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, oregánó
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • 1 deci tej
  • 3 kisebb darab tojás
  • 10 deka liszt
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemájat mosd meg, majd ha van időd, áztasd be fokhagymás tejbe egy délelőttre. 

Ha ezzel megvagy (vagy ezt a lépést kihagynád), csak keverj el a májon kívül alaposan minden hozzávalót, hogy sűrű tésztát kapj (ez a tojások méretétől is függ). Forgasd meg benne a darabokat, majd bő, forró olajban rövid idő alatt süsd ki őket. 

Miért kell a májat tejbe áztatni? Kell egyáltalán? Miért kell a májat tejbe áztatni? Kell egyáltalán?

Valami értelme azért van.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

2022. február11., 06:32

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Tökös-zsályás rizottó csirkemájjal – egy igazi különlegesség, ami nem kerül vagyonokba

Egyedül arra kell figyelned, hogy a rizottót folyamatosan kevergesd, mert úgy lesz igazán krémes.

2021. augusztus25., 12:52

Napi nosztalgia: a nagymamád tejes pitéjét te is könnyen összedobhatod

Gyümölcsraguval, fahájas porcukorral és fűszeres narancslekvárral is nagyon finom, de akkor sem tévedsz nagyot, ha sűrű csokiszósszal és tejszínnel tálalod.

2022. február8., 07:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek