Így oldd meg 1 perc alatt a vágódeszka szagtalanítását

A vágódeszkán, még ha szakszerűen többfélét is használunk belőle a különböző alapanyagokhoz, elég sokféle zöldség, húsok, gyümölcs, halak és minden más megfordul ahhoz, hogy egy idő után irtó büdös legyen.

De mivel tisztítsuk, ha a hagyományos mosogatószerrel nem igazán lesz szagtalan, egyéb, brutális  vegyi anyagokat pedig nem akarunk rajta használni? Már mutatjuk is!

A TheKitchn csapat nehéz feladat elé állította a kiválasztott vágódeszkát, amin előbb szardellát, majd fokhagymát trancsíroztak. Nyilván nem sok kedvvel szeletelgetne ezek után az ember dinnyét, banánt vagy kalácsot az eszközön. 

Arra voltak kíváncsiak, hogy vajon létezik-e egyetlen, nem túl káros összetevő, ami megbízhatóan eltávolítja a markáns bűzt a deszkáról. 

Vannak, akik a citrom és só módszert használják a fa vágódeszkák tisztításához, de az ott maradó citromillat, bár sokak számára kellemes, talán mégsem olyasmi, amivel bármit illatosítanánk – kezdik a tesztelők, óvatlanul elárulva egy másik működő, természetes módszert is a beígért egy helyett. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

És hogy mi a tuti, szagtalan, mégis működő, ráadásul olcsó módszer?

A szódabikarbóna.

Készíts pasztát egy rész vízből és három rész szódabikarbónából, dörzsöld a bűzlő eszközökre, majd öblítsd le! – szól az egyszerű ukáz. Az ígéret szerint a módszer műanyag és fatárgyakon is működik, és csak egy percet vesz igénybe, hogy a vágófelület kellemesen szagtalan legyen.

A szódabikarbónát egyébként rengeteg dologra használhatod a háztartásban, ha vegyszermentes otthonra vágysz:

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek