Ehhez a levendulás gofrihoz már szinte kötelező a fehér csokis sajtkrém

A levendula nagyon érdekes alapanyag: fokozza a testi és lelki frissességet, ami mellett feszültségoldó és nyugtató hatású is. Pontosan ezeket a tulajdonságokat keressük egy hétvégi reggeliben.

A fehér csokis krémsajtot ki ne hagyd, és ha hedonsita napot tartasz, fekete ribizliből készíts forró gyümölcsragut a tetejére. Előbbihez egy doboz krémsajthoz egy evőkanál pocukrot, egy csipet sót és egy fél tábla fehér csokit keverj össze, és ezzel kend meg a már langyos gofrik tetejét. 

Egy kevés juharsziruppal és sós vajjal is finom.
Egy kevés juharsziruppal és sós vajjal is finom.nicolesy

Hozzávalók

  • 25 deka liszt
  • 2 evőkanál szárított levendulavirág kissé összetörve
  • 1 mokkáskanál
  • 3 evőkanál porcukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 3 deci tej
  • 3 darab tojás
  • 2 nagyobb evőkanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el egymással a száraz hozzávalókat, és kissé verd fel a tojást. Utóbbit keverd el előbb jól a vajjal, majd a tejjel, és készíts sűrű masszát az összes hozzávaló elkeverésével. Ha ezzel megvagy, kanalazd a tésztát adagonként a forró, kivajazott gofrisütőbe. 

Édes gofri, sós gofri - jó gofri! Édes gofri, sós gofri - jó gofri!

Hogy reggelire, vacsorára, desszertként, vagy gyerekzsúr “attrakciójaként” prezentáljuk a gofrit, az részletkérdés, csak ne spóroljuk ki belőle az anyagot.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Ez a red velvet gofri citromos-vaníliás sajtkrémmel lesz igazán finom

A „redvelvetség” nagyjából annyit tesz, hogy ételszínezékkel vagy akár céklalével vörösre fested a gofrikat, amik ettől sokkal izgalmasabbá válnak. A krém csak natúr sajtkrém, porcukor és citrom keveréke, de a citromnak a héja is kelleni fog, így legjobb, ha kezeletlent választasz belőle.

2021. szeptember23., 10:24

Reggeli egészségesebb változatban: zabkorpás gofri banánnal és mogyoróvajjal

Ugyanolyan klassz, reggeli gofri kerül az asztalra, de rosttartalma miatt hosszú távon azért több előnye is lehet. Ha mogyoróvajjal és banánnal készíted, egy szelet is garantáltan eltelít délig.

2020. január22., 09:20

Levendulás kókuszcsók – így lesz nagyon menő desszerted 4 összetevőből

Nem kell majd sokat dolgoznod vele, mégis valami olyasmit készíthetsz, amit a levendula- és kókuszrajongók is imádni fognak.

2020. február7., 09:24

Levendulás-citromos linzer – ezért érdemes rászokni az ötórai teázásra

Rendszeres gondozás mellett egy levendulabokor akár 20-25 évig is élhet, és különösebben nagy odafigyelést sem igényel, így ha van egy kis kerted, nagyon érdemes adni neki egy esélyt.

2020. július12., 06:04

A vaníliás-levendulás blondie igazi nyári desszert

Ha egy egyszerű vajas-vaníliás sütit dobnál fel úgy, hogy egy kissé fine dining hangulata legyen, dobd össze ezt a levendulás sütit valamikor a hétvégén. Nem lesz nagyon nehéz, egy-két keverés és egy rövid sütés után már el is készült. Ha tortát készítenél belőle, csináld dupla adagban egy tortaformában, és citromos sajtkrémmel töltsd meg a rétegeket.

2020. július11., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek