Ehhez a levendulás gofrihoz már szinte kötelező a fehér csokis sajtkrém

A levendula nagyon érdekes alapanyag: fokozza a testi és lelki frissességet, ami mellett feszültségoldó és nyugtató hatású is. Pontosan ezeket a tulajdonságokat keressük egy hétvégi reggeliben.

A fehér csokis krémsajtot ki ne hagyd, és ha hedonsita napot tartasz, fekete ribizliből készíts forró gyümölcsragut a tetejére. Előbbihez egy doboz krémsajthoz egy evőkanál pocukrot, egy csipet sót és egy fél tábla fehér csokit keverj össze, és ezzel kend meg a már langyos gofrik tetejét. 

Egy kevés juharsziruppal és sós vajjal is finom.
Egy kevés juharsziruppal és sós vajjal is finom.Fotó: nicolesy

Hozzávalók:

  • 25 deka liszt
  • 2 evőkanál szárított levendulavirág kissé összetörve
  • 1 mokkáskanál
  • 3 evőkanál porcukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 3 deci tej
  • 3 darab tojás
  • 2 nagyobb evőkanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el egymással a száraz hozzávalókat, és kissé verd fel a tojást. Utóbbit keverd el előbb jól a vajjal, majd a tejjel, és készíts sűrű masszát az összes hozzávaló elkeverésével. Ha ezzel megvagy, kanalazd a tésztát adagonként a forró, kivajazott gofrisütőbe. 

Édes gofri, sós gofri - jó gofri!

Hogy reggelire, vacsorára, desszertként, vagy gyerekzsúr “attrakciójaként” prezentáljuk a gofrit, az részletkérdés, csak ne spóroljuk ki belőle az anyagot.

Tovább »

Még több recept

Próbáltad már a borsófőzeléket mentával? Mutatjuk a legegyszerűbb receptet!

A menta a kertben gyorsan szaporodik, ha neked van belőle, akkor biztosan sok van belőle. Jöhetnek a nyári koktélok, hideg mentatea, sorbet-k, és persze ez a főzelék, ami ráadásul sűrű kókusztejjel készítve is remek lesz.

május5., 10:44

Levendulás kókuszcsók – így lesz nagyon menő desszerted 4 összetevőből

Nem kell majd sokat dolgoznod vele, mégis valami olyasmit készíthetsz, amit a levendula- és kókuszrajongók is imádni fognak.

2020. február7., 09:24

Könnyű és isteni: fokhagymás pulykahússal töltött karalábé

A töltött karalábé az a fogás, ami akkor is remekül sikerül, ha egy kicsit egészségesebb változatát dobjuk össze. Mi már próbáltuk rizstejszínnel és kamuhússal is – úgy is remek volt, hát még ebben a könnyű, pulykás-barna rizses változatban!

május4., 10:24

Ez az édeskés, vegán karalábéfőzelék egy gyors, petrezselymes fasírttal a legfinomabb

A tavasz egyik legfontosabb kísérője nálunk az édeskés, nagyon petrezselymes karalábéfőzelék, amit vegán változatban is kipróbáltunk, és kiderült: a hús- és tejtermékmentes verziója is egészen remek tud lenni, ha a semleges ízű rizstejszínnel sűrítjük be. Ha lehet egy kicsit még egészségesebb, akkor miért ne legyen alapon nálunk így is maradt meg a házi recepttárban.

május5., 10:20

Ez a levendulás-szilvás csatni egy szelet kaláccsal és sajttal nem mindennapi vacsora lesz

Édes és sós ételekhez, húsok mellé vagy a reggeli pirítós tetején is remek helye lesz, de gasztroajándékként is tökéletes ez a klassz, nyáridéző csatni.

2020. szeptember23., 06:08

Levendulás sajttorta szilvalekvárral – még egy sütés nélkül készülő, izgalmas desszert

Ha a lekvár túl sűrű lenne, egy nagyon kevés forró vízzel, szilvapálinkával vagy mandulalikőrrel is javíthatsz a helyzeten – a süti ízének csak jót tesznek az izgalmas hozzávalók.

2020. július12., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.