A vaníliás-levendulás blondie igazi nyári desszert

A levendula illata segíti az ellazulást és a nyugodt alvást, illóolajából elég pár csepp a csuklódra, az ágyneműre vagy akár a süteményekbe.

Ha egy egyszerű vajas-vaníliás sütit dobnál fel úgy, hogy egy kissé fine dining hagulata legyen, dobd össze ezt a levendulás sütit valamikor a hétvégén. Nem lesz nagyon nehéz, egy-két keverés és egy rövid sütés után már el is készült. Ha tortát készítenél belőle, csináld dupla adagban egy tortaformában, és citromos sajtkrémmel töltsd meg a rétegeket.

Szilikonformában készítve a legkevésbé macerás.
Szilikonformában készítve a legkevésbé macerás.Fotó: LiubovAlieva

Hozzávalók:

  • 1 darab vanlíiarúd kikapart magja
  • 1 nagy evőkanál szárított levendulavirág kissé összetörve
  • 10 deka vaj
  • 10 deka fehér csoki
  • 1 mokkáskanál
  • 20 deka liszt
  • 2 kisebb tojás kissé felverve
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 17 deka cukor
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd össze a vajat a csokival, majd add hozzá a keverékhez az összes ízesítőt, és hagyd langyosra hűlni. Ha ezzel megvagy, forgasd össze a keveréket a liszttel, sütőporral és a tojásokkal, majd egy szilikontepsiben adj a sütinek legalább fél órát a sütőben (vastagságtól függően). Hidegen szeleteld. 

Mire jó levendula azon kívül, hogy illatos és mostanában nagyon menő?
Mire jó levendula azon kívül, hogy illatos és mostanában nagyon menő?

Ismerd meg alaposan a levendulát, amíg még tart a szezonja.

Tovább »

Még több recept

Könnyű és isteni: fokhagymás pulykahússal töltött karalábé

A töltött karalábé az a fogás, ami akkor is remekül sikerül, ha egy kicsit egészségesebb változatát dobjuk össze. Mi már próbáltuk rizstejszínnel és kamuhússal is – úgy is remek volt, hát még ebben a könnyű, pulykás-barna rizses változatban!

május4., 10:24

Ez a levendulás-szilvás csatni egy szelet kaláccsal és sajttal nem mindennapi vacsora lesz

Édes és sós ételekhez, húsok mellé vagy a reggeli pirítós tetején is remek helye lesz, de gasztroajándékként is tökéletes ez a klassz, nyáridéző csatni.

2020. szeptember23., 06:08

Ezt az édeskés zöldborsókrémlevest baconnel és sült hagymával is tálalhatod

A sült hagymát te magad is készítheted, de a boltban kapható, ropogós változatban is remekül illik majd a leves tetejére. Vegán változatban rizstejszínnel készítsd, azzal is nagyon finom lesz.

május3., 10:24

Így dobd fel a klasszikust: kapros-uborkás tojáskrém

Ha köretként tálalnád, és nem kenyérszeletek tetején, turbózd fel egy nagy adag uborkával, avokádóval, vagy más kedvenc zöldségeiddel, így klasszul lekíséri majd a szárnyasokat és halakat.

április30., 12:52

Tiramisu helyett készítsd el ezt a rétegezett, Oreóval készült desszertet

Ha még soha nem készítettél egy édességet sem, akkor is jól sikerül majd ez a változat, amit akár egy kevés málnalikőrrel és málnadarabokkal is feldobhatsz.

május1., 12:52

Tökéletes reggeli, vacsora és vendégváró: töltött tojás füstölt lazaccal

Ezeket a látványos falatkákat sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád, hiszen helyetted az aprítógép végzi majd a munkát. Ha egy nyomózsákod is van, még szebbek lesznek majd a tojásfalatok.

április30., 10:44

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.