Teszt: így megy a legkönnyebben a tojás hámozása

Talán mindannyiunknak megvannak azok a pillanatok, amikor épp elkészül a főtt tojás, és amikor megpucolnánk, annyira szétesik, hogy nagyjából csak a sárgája marad meg. Máskor viszont tökéletesen lejön a héja, miközben nem igazán csináltunk semmit másképp. Akkor mi lehet a titok?

A rejtélyes kérdésre mi sem tudjuk a választ, de annyi szent: néha a tojáspucolás tökéletesen sikerül, máskor pedig nem. Annak érdekében, hogy mindegyik alkalommal gyönyörű, hibátlan főtt tojás legyen a végeredmény, felkutattuk a legnépszerűbb lájfhekkeket a témában. 

Hogyan pucolható meg tökéletesen a tojás?

Szerencsénkre a Thekitchn csapata 5 lehetséges módszert is tesztelt annak érdekében, hogy megtalálják a valóban működő, győztes módszert. 

Ezeken mentek végig, kifejezetten alaposan:

1. Törd össze kissé, és görgesd végig egy kemény felületen a tenyereddel.

2. Nyomj egy kanalat a héj és a tojás közé, és azzal próbáld kiszedni.

3. Fújd ki a héjából.

4. Pucold a víz alatt.

6. Tartsd a víz alatt egy darabig.

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

A főzés ideje és a tojás minősége megegyezett, és a biztonság kedvéért a tesztelő minden módszert többször is kipróbált. Az eredmények szerint a kanalas módszer lett az utolsó: ez volt a legbonyolultabb és ez tartott a legtovább. Ennél csak kicsit tűnt jobb ötletnek kifújni a tojást a héjából, viszont sokkal gördülékenyebben ment a dolog hideg vízben áztatás után. Az első helyezett a víz alatt hámozás módszere lett, amellyel mindössze 13 másodpercet vett el a tesztelő életéből a pucolás, ráadásul a végeredmény is tökéletes lett.

A summázat szerint még a görgetős módszernél is jóval könnyebben ment a héj eltávolítása a víz alatt, ráadásul nem is kell hozzá erős sugárban engednünk (azaz pazarolnunk) a vizet.

Itt a legtutibb módszer a tojás szétválasztásához Itt a legtutibb módszer a tojás szétválasztásához

A kezeden kívül semmiféle segédeszköz nem szükséges hozzá.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek