A sajttorta mangóval igazi nyári különlegesség – ezt a változatot sütni sem kell

A sajttorta? Jó! A mangó! Jó! A hús? Jó! – mondaná  erre a Jóbarátokból Joey, ám mi most a darált marhát kihagytuk, és anélkül is egész jó ez a nyári torta, aminek az alapjaként egyszerű, mézes kekszet használtunk.

Nem kell a sütőt beindítanod nyáron, főleg, ha ennyi klassz sajttorta van, amik hidegen is ennyire finomak. Ha mangóval már meguntad, dobd össze az ananászos-kókuszos vagy a banános-lime-os változatot!

Egyszemélyes adagokban vagy kisebb tortaformában is készítheted.
Egyszemélyes adagokban vagy kisebb tortaformában is készítheted.ArisSu

Hozzávalók

  • 18 deka (mézes) keksz
  • 8 deka vaj
  • 2 nagyobb darab friss mangó felkockázva
  • 1 deci mangószirup
  • 3 doboz krémsajt
  • 2 deci felvert tejszín
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 zacskó expressz zselatin
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet dolgozd össze a vajjal, és nyomkodd egy mini tortaforma aljára, majd tedd a hűtőbe. A krémhez csak dolgozd el egy habverővel az összes kimaradt hozzávalót, öntsd a kekszes réteg tetejére, és pihentesd az egészet a hűtőben legalább egy órán keresztül. Ha a mangó jobban tetszik a tetején, egy kis vajban, kurkumával és cukorral készíts forró gyümölcsragut a szeletekre. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek