És hogy mi kerüljön az alapba? Ha egy kevés darált diót is teszel bele, akkor az Eszterházy-torta ízeit idézi, és valamivel egészségesebb is lesz annál, így mi most ebben a változatban készítettük el.
Hozzávalók
- 5 deka pirított, darált dió
- 15 deka fekete ribizli
- 15 deka összetört keksz
- 8 deka olvasztott vaj
- 15 deka fehér csoki
- 20 deka natúr krémsajt
- 3 evőkanál porcukor
- 1 mokkáskanál só
- 2 deci habtejszín
- 0.5 darab biolime leve és héja
Elkészítés:
A kekszet dolgozd össze a vajjal és a dióval, utána egy kisebb befőttesüveg aljával nyomkodd egy mini tortaformába, majd tedd a hűtőbe. A krémhez olvaszd meg gőz fölött a fehér csokit és verd kemény habbá a tejszínt, majd előbb a csokit, utána a habot dolgozd össze a sajtkrémmel. Forgasd bele a cukrot, a sót, a lime héját, levét és a gyümölcsöket is, majd mehet az egész a hűtőbe legalább egy órára.
A csoki szépít, boldogít, fiatalít. Egészen addig, amíg kakaó is van benne. Ha ezt kihagyjuk, akkor fehércsokinak nevezzük, bár nem is igazi csoki. Finom ettől még lehet, ha szívvédő már nem is.
Tovább olvasom