Szobrozzon a sütő mellett más: barackos-kókuszos sajttorta sütés nélkül

Azt már szeretjük, amikor olyan recept ugrik be nyáron, amihez nem kell más, csak egy kis keverés, darálás és néhány óra türelem, amíg a hűtőben szépen összeáll. Ez a desszert pont ilyen, mi egy kis kókuszlikőrrel ízesített tejszínt és étcsokiöntetet is kínáltunk mellé, hiszen, ha már bűnözünk, legyünk a bűn mesterei, és csináljuk a lehető legalávalóbb módon.

Ha azok közé tartozol, akik valamiért nem bírják a kókuszt, készítsd egyszerű vaníliás vagy csokis kekszekkel, de akár cukormentes is lehet az alapja, ha inkább spórolnál a kalóriákkal.


 

Kisebb és nagyobb darabokban is belekerülhet a gyümölcs.
Kisebb és nagyobb darabokban is belekerülhet a gyümölcs.Uladzimir Zgurski

Hozzávalók

  • 1 zacskó kókuszos keksz összetörve (kb. 18-20 deka)
  • 5 deka vaj felolvasztva
  • 3 doboz natúr sajtkrém
  • 3 cl kókuszlikőr
  • 30 deka sárgabarack felkockázva
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 mokkáskanál
  • néhány csepp citromlé
  • 1 nagy evőkanál tejföl
  • 2 deci felvert tejszínhab
  • 1 zacskó expressz zselatin
  • 3 evőkanál baracklekvár
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet dolgozd össze a vajjal és egy kisebb befőttesüveg aljával nyomkodd egy mini tortaforma aljára, majd tedd a hűtőbe. 

A krémhez az összes hozzávalót dolgozd össze a zselatinnal, majd forgasd bele a gyümölcsöket. (A cukrot édesítővel is helyettesítheted, és akár ízlés szerint változtathatsz a mennyiségén, ha édesebben szereted a krémet.) Halmozd az egészet a kekszes réteg tetejére, és pihentesd legalább egy órán át a hűtőben. 

kapcsolódó Sajtkrémteszt: melyik a legjobb?
Sajtkrémteszt: melyik a legjobb?

Nyolc sajtkrémet kóstoltunk, de minek? A végeredményen egyikünk sem lepődött meg. Azon azért igen, hogy milyen rémségeket lehet kapni ezen a néven.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Barack-citromfű szörbet – egy nagy kanál mogyoróvajjal teheted még tartalmasabbá

Ha a mogyoróvajat is beleteszed, 1-2 órán át garantáltan nem leszel éhes, így ha csak egy kevés időd van a nyári reggelire, ezt a gyümölcsös finomságot érdemes kipróbálnod.

2021. július17., 10:44

Barack-bacon saláta – sovány húsok mellett a legtökéletesebb

A barack mindenféle hús mellett remek, ebbe a salátába nem is kellett csak egy nagyon kevés bacon ahhoz, hogy tökéletes és még mindig egészséges köretet dobjunk össze az izgalmas páros segítségével.

2021. március18., 10:44

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Grillezett barack-rukkola saláta

Egy szelet grillezett hal vagy joghurtba pácolt, fokhagymás csirkemell mellett remek ez a gyümölcsös saláta, amitől a fogás egy kicsit még különlegesebb lesz, mintha a hagyományos görög testvérével tálalnád.

2021. június4., 10:24

Citromos-túrós sajttorta sütés nélkül? Bizony, ráadásul nálunk egy kevés tárkony is került a tetejére

Szerintünk a zabkeksz az ideális ehhez a citromos desszerthez, így mi azzal dobtuk össze, de ha például Oreo-rajongó vagy, ne fogd vissza magad, mert kakaós alappal is elronthatatlan.

2020. július10., 06:04

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Mustra