Kapros karalábéleves csirkemellgombócokkal

Ha van otthon egy bögre zöldborsó, abból is adj ehhez a friss tavaszi leveshez, ami nemcsak kalóriaszegény, de vitaminokban is kifejezetten gazdag.

Szuper fogás halak előtt – egy-egy adag narancsszósszal tálalt lazac például nem csak tökéletes kísérője lesz.

Tejszínnel és anélkül is készíthető.
Tejszínnel és anélkül is készíthető.Fotó: graphia76

Hozzávalók 2 személyre:

A leveshez

  • 1 nagyobb darab karalábé felkockázva
  • 0.5 szál újhagyma felaprítva
  • 6 deci alaplé
  • 2 deci tejszín
  • 1 evőkanál puha vaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 kisebb csokor friss kapor

A gombócokhoz

  • 15 deka csirkemell ledarálva
  • 1 kisebb darab tojás
  • 5 deka apró szemű zabpehely
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma összetörve
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró vajra a zöldségeket, és adj nekik 3-4 percet. Ezek után önts alájuk egy kevés alapevet (vagy vizet) és párold őket félpuhára. Ha ezzel megvagy, a húsgolyókat állítsd össze és formázd meg. 

Öntsd fel a levest az alaplével, és ha már forró, főzd meg benne a csirkehúsos gombócokat és a zöldségeket. Ha elkészültek, add hozzá a tejszínt, majd a kaprot is keverd el benne. Ha savanykásabban szeretnéd, tálaláskor adj hozzá néhány csepp citromlevet. 

A szalonnás héten ez a leves lesz a kakukktojás. Szalonna ugyan van benne, mégis igazán könnyű, nyári fogás. És ami igazán jó benne, hogy a férfiak is elkezdik szeretni a zöldség krémlevest.

Tovább »

Még több recept

Ezt a német almás sütit kezdőként is simán bevállalhatod

Ha van otthon pár olyan alma, amely már nem teljesen ép, akkor lépnek színre a sütik, kompótok, almaszószok és gyümölcsös-majonézes saláták, amikben klasszul elférnek a nem éppen tökéletesre faragott darabok is.

szeptember17., 06:04

Elegáns vacsora hó végén is: gombakrémleves szilvahabbal

Ezen a héten olyan recepteket gyűjtöttünk, amik elég menők ahhoz, hogy akár házigazdaként is bevállald a vendégek előtt, mégsem terheli meg a konyhapénzt a hó végén sem túlságosan. Ehhez a leveshez négy főre elég egy doboz gomba, egy tejszínhab és egy nagy kanál szilvalekvár.

augusztus27., 06:04

Ezt az egyszerű sárgabaracklevest egy kevés mandulalikőrrel tettük még különlegesebbé

Ha nincs otthon a likőrből, anélkül is elkészítheted, ahogy egy nagy adag narancshéj és vaníliával sült céklachips is jól áll neki.

június10., 06:04

Azt hitted, banánnal nem készülhet isteni csatni?

Csirke és rizs kombinációján például remek ez a különleges mártásféle, amit sült sajtokkal is érdemes kipróbálnod. Ha szereted a banánt, és mindent, ami eltér a hagyományostól, adj egy esélyt neki.

szeptember17., 06:04

Afrikai földimogyoró-leves – ha te is imádod a megúszós különlegességeket

Nincs is jobb hétvégén, mint egy adag húsleves, míg hétköznap talán a krémlevesek praktikusabbak. Ha pedig épp egyikhez sincs kedved, ezt az afrikai hangulatú finomságot próbáld ki!

szeptember13., 06:04

Ez az almás-szilvás süti az ősz egyik kihagyhatatlan desszertje

Az alma és a szilva az ősz megkerülhetetlen gyümölcsei, a süti pedig minden tisztességes édesszájúnál a mindennapok része. Ha nálad is ez a helyzet, dobd össze ezt a desszertet, ami ráadásul édesítővel és alternatív cukorhelyettesítőkkel is ugyanolyan finom, mint hagyományos változatban.

szeptember18., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.