Kapros lazac dip – használd ki a friss fűszernövények szezonját!

Reggelire, könnyű vacsorához vagy vendégváró előételként is tálalhatod ezt az érdekes fogást, amit most a szezonban igazán friss kaporral tudsz elkészíteni.

Ez a dip egy egyszerű pirítósszeleten a legfinomabb, de a hagyományos tortillacsipszeket is klasszul feldobja. És ami a legfontosabb: mindenféle hallal, akár az olajosakkal is működik a recept.

Kapribogyó is kerülhet bele, ha épp van otthon.
Kapribogyó is kerülhet bele, ha épp van otthon.Fotó: I_rinka

Hozzávalók:

  • 1 csokor kapor összevágva
  • 15 deka füstöltlazac-szelet
  • 1 darab csemegeuborka
  • 1 doboz natúr krémsajt (min. 20 deka)
  • 1 gerezd fokhagyma összetörve
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 mokkáskanál méz
Recept idők

Elkészítés:

Dobj minden hozzávalót egy aprítógépbe vagy turmixba, majd keverd az egészet krémesre. Frissen tálald, néhány kis szeletekre vágott citrommal és egy kevés frissen összetört rózsaborssal a tetején. Ha van otthon kapribogyó, aból is jól illik belőle egy nagyobb evőkanálnyi. 

Ünnepi menü fél óra alatt: fokhagymával sült lazac lime-mal és füstölt sajtos spárgával
Ünnepi menü fél óra alatt: fokhagymával sült lazac lime-mal és füstölt sajtos spárgával

Hat-hét perc az egyik oldalán és 3-4 a másikon, ennyi kell a lazacnak, és nem kell sokkal több idő a spárgának sem.

Tovább »

Még több recept

Cukkinis-kecskesajtos pasta primavera – egy főre is könnyen összedobható

Akkor a legjobb ilyet készíteni, ha épp maradt egy-egy kis adag zöldség a hűtőben, amit már nagyon esedékes lenne elhasználni. A szebb részeit add ehhez a tésztához, a kevésbé vállalhatóakból dobj össze egy zöldségalaplevet – a mártásoknál, krémleveseknél szuper hasznát veszed majd.

szeptember16., 06:04

Saslik szilvás szósszal – mazsolás, fűszeres rizzsel tálald!

Ne csak sütikben és gombócban használd fel a szilvát – ez a gyümölcsünk csatniban és szószként is klassz, amit egy ilyen egyszerű saslik mellett van is alkalma bebizonyítani. Már csak egy kevés rizs vagy egy szilvás-rukkolás-mozzarellás saláta kell mellé, és el is készült a könnyű vacsora.

szeptember17., 06:04

Luxus egészséges változatban: Lazacwellington

Nem kell a hagyományos gombás tölteléknél maradnod, mutatunk néhány variációt arra, miket választhatsz mellé a mustáros-gombás változaton kívül!

2019. december2., 09:20

Ezt az édesburgonya-levest mézes-paprikás dióval érdemes tálalnod

Ha pedig a dió mégsem tetszik, pirított, mazsolás csicseriborsóhoz adj egy kevés fahéjat, és azt kanalazd ki a leves közepéből. Nálunk csilivel és rózsaborssal készült ez a különlegesség.

szeptember17., 06:04

Itt az ősz és vele ez az isteni füstös-gyömbéres tökleves

Ha egy nehezebb húsétel elé van szükséged egy könnyű levesre, kínáld ezt a változatot, ha pedig egy vacsorát váltanál ki vele, reszeld le a maradék sajtokat a hűtőből, tedd egy sütőlapra és készíts sajtcsipszet mellé.

szeptember18., 06:04

Egyszerű kapros lazackrém – kekszeken, barna kenyéren és zöldségfalatkák tetején is finom

A jó vendégváró hamar elkészül, de kicsit azért különleges, ünnepek környékén pedig egy kicsit fenszi is. Ez a lazackrém olyan rapid finomság, ami az összes feltételt könnyedén kipipálja.

2019. december16., 11:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.