Jöhet egy izgalmas Buddha-tál? Heti kedvencünk édesburgonyával és csicseriborsóval készült

A Buddha-tálakon általában szerepel, vagy legalábbis szerepelhet minden, amit ennünk kellene, de valahogy nincs kedvünk nekilátni. Ki enne csak úgy fűszeres csicseriborsót, csírákat és zöldségszeleteket magában, egy kevés öntettel? Ha viszont együtt tálalod őket, szinte azonnal elfogynak.

Ez alkalommal két kedvencünk, a csicseriborsó és az édesburgonya került a Buddha-tálra, néhány olyan extrával és fűszerrel, amiktől az egész még finomabb lesz.

Ez egy profi kivitelezés, testre szabva.
Ez egy profi kivitelezés, testre szabva.count_kert

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 deka édesburgonya felkockázva
  • 1 darab csicseriborsó-kozerv
  • 1 evőkanál puha vaj
  • só, bors, fahéj, méz, füstöltpaprika-por
  • 2 gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 étolaj étolaj
  • 2 darab vajretek felszeletelve
  • 1 nagy marék földimogyoró
  • 1 nagy darab körte felszeletelve
  • 2 nagy evőkanál fekete olíva
Recept idők

Elkészítés:

Sózd meg a retket és tedd félre, a mogyorókat pedig pirítsd meg egy kissé és szórd meg a füstölt paprikával. 

A forró zsiradékok keverékén először puhítsd meg az édesburgonyát, majd tedd félre és szórd meg egy kevés sóval, borssal, és ha van otthon egy kanál méz, abból is önts rá egy keveset. Ezek után dobd a megmaradt zsiradékra a fokhagymát, és keverd el benne a csicseriborsót, majd sózd és borsozd azt is. Ha szereted a csípőset, egy kis Cayenne-borssal is fűszerezd meg. 

Ezek után már csak az a dolgod, hogy minden hozzávalót elhelyezz a tálban vagy egy tányéron. A csípős csicseriborsók mellett szuper harmonikus lesz az édeskés körte és a fanyar fekete olíva. 

 

kapcsolódó A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret!
A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret!

Egy adag mazsola, friss petrezselyem és fehérborecet elég ahhoz, hogy a nem túl markáns ízű csicseriborsóból különleges köret legyen. Töltheted tortillalapokba, feldobhatod csirkemellcsíkokkal, de egy adag köfte is jól áll ennek a fogásnak.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Palacsinta édesburgonyából? Egy adag sós karamellszósz lesz a legfinomabb mellette

Ha már kóstoltad az amerikai változatot, az almásat, a sósat és a fűszereset, itt az ideje, hogy az édesburgonyás változatnak is adj egy esélyt. Juharsziruppal, sós vajjal és pekándióval a legfinomabb.

2021. március26., 12:52

Csípős csicseriborsós ragu petrezselyemmel

Ez a remek ragu akár köretként, de vegetáriánus vendégeknek főételként is tálalható egy nagy adag párolt rizs tetején.

2021. augusztus19., 10:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Készítettél már sütit édesburgonyából? Sűrű és sokáig puha lesz a titkos összetevőtől

Mi is imádjuk az édesburgonyát, és szeretjük minél több fogásba belecsempészni. Sütve, püré formájában és akár süteményekben is remek, bebizonyítjuk!

2021. február7., 06:00

Mustra