Sült karfiolból is készülhet saláta, ebben a változatban köretként is bevetheted

A sült karfiol alkalmas arra, hogy menő kínai mázas falatok készüljenek belőle édes-csípősen, szezámmaggal, de pizzaalapként is tökéletes, ahogy ebben a klassz, különleges salátában is.

Ha ízlett, legközelebb karfiol helyett brokkolival és spárgával is próbáld ki. 

Néhány csepp citrom is jól áll neki.
Néhány csepp citrom is jól áll neki.OksanaKiian

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 fej karfiol sütőben megsütve
  • 2 marék pirított dió
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 marék mazsola vagy aszalt vörös áfonya
  • 1 teáskanál méz
Recept idők

Elkészítés:

A rózsáira szedett karfiolt keverd el a többi hozzávalóval, és ízesítsd a keveréket egy kis adag szójaszósszal és egy nagyon kevés mézzel. Ha kevésbé édesen szeretnéd, a mézet cseréld olíva- vagy szarvasgombaolajra, ha pedig szereted a csípőset, egy kis füstölt csilipasztát adj hozzá. Ha nem ragaszkodsz a minimál-összetevős változathoz, egy kis petrezselyemmel és néhány csepp citromlével tálald. 

Isteni minimálfogás: tojásos, morzsás karfiol tejföllel és füstölt sajttal Isteni minimálfogás: tojásos, morzsás karfiol tejföllel és füstölt sajttal

Nem elég, hogy vega és egészséges, de karfiol és tojás van benne, amik mind garantálják, hogy ez a fogás nem nagyon hintáztatja majd a vércukorszinted.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gyors karfiolleves füstölt sajttal: egyszerű recept vacsorára

Egyik kedvenc alapanyagunk a karfiol, a fülstölt sajtot pedig azért szeretjük, mert bármelyik unalmas forgásból azonnal abbahagyhatatlan lesz, ha egy adagot rászórunk. Legyen szó párolt zöldségről, frissen kifőtt tésztáról vagy grillezett csirkemellről, egy indokolatlan adag alpesi füstölt azonnal tízpontossá varázsolja.

2021. október16., 06:24

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Gránátalmás-kecskesajtos saláta téli fűszerekkel

Így lesz az egészséges fogásból téli hangulatú remekmű.

2021. november22., 07:32

Kímélő hétvégi fogás: sült karaj őszi, kecskesajtos-diós salátában

Ha valami könnyűt ennél annak érdekében, hogy elkerüld az őszi pluszkilókat, keverd kedvenc húsaid egy-egy remek, gazdag salátába. Így az ismerős ízekről sem kell lemondanod, miközben jóval kevesebb kalóriát viszel a szervezetedbe.

2021. október17., 10:24

Ropogósra sült karfiolszték őszi hangulatban, füstölt paprikával

Köretként is kiváló, egy jó hallevesben levesbetétként, de akár egy nagy adag tésztával és sajtszósszal remek, könnyű őszi vacsora lehet a karfiolszték, aminek az elkészítésében mindössze az a nehézség, hogy meg kell várnod, amíg elkészül. Mi párolóban készítjük, és aztán vajban pirítjuk meg, de ha kisebb darabokban is megfelel, szedd rózsáira, főzd meg, majd ezek után pirítsd meg a sütőben vagy egy serpenyőben.

2021. október18., 11:24

Ez a zöldségkebab zöldborsós-mustáros mártogatóssal lesz a legfinomabb

Mutatós köret, ami tökéletes arra az esetre is, ha vendégeket vársz. Sokkal szebb, mint egy adag párolt zöldség, pedig lényegében erről van szó. Ha egy kevés sajtkrémbe keversz sült hagymát, mustárt, majd sóval és zöld borssal ízesíted, tökéletes mártogatóst készítettél a zöldségek mellé.

2021. szeptember24., 11:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek