Így lesz tökéletesen tiszta az ablakod

Tavasztól kezdve a klassz, napfényes időben egyre jobb érzés kinézni az ablakon, amin ezzel együtt egyre inkább meglátszik minden egyes apró piszok. Hogyan lehet az üvegablakok tisztítását tökélyre fejleszteni? Utánajártunk.

Csak egy kis tisztítószer, törlés, esetleg még egy kis tisztítószer és persze olyan anyag, ami nem szöszöli végig az ablakot takarítás közben, így már egészen szép lesz a végeredmény. De valóban ennyi lenne a tökéletes módszer? A Realsimple szerint van azért még néhány fontos tudnivaló és trükk, ha valóban tökéletes végeredményt szeretnénk. 

1. Ne az üvegfelületekkel indítsd a munkát! Kezdd az ablakkeretekkel, és alaposan tisztítsd meg őket tisztítószerrel. Ehhez lehetőleg mikroszálas kendőt használj. 

2. Ha van gyerek a háznál, akkor nagy az esély arra, hogy van az ablakon matrica. Ha így van, kend be egy kevés majonézzel, majd néhány perc után egy régi, használaton kívüli hitelkártyával vagy más arra alkalmas műanyaggal húzd le a felpuhult ragacsokat. 

3. Permetezz ablaktisztítót az ablakok egész felületére. Ha a természetes módszerekben hiszel, keverj össze fele-fele arányban vizet és ecetet. 

4. Balról jobbra és fentről lefelé haladva töröld tisztára az üveglapot. Használj ehhez is mikroszálas kendőt, ami biztosan nem karcolja meg a felületet.

5. Ha szükséges, ismételd meg az egészet, majd folytasd ugyanígy a többi ablaktáblánál. 

A Onecrazyhouse.com a legjobb extra tippeket gyűjtötte össze a témával kapcsolatban. Ezek szerint jó gondolat nulladik lépésként a redőnyök, reluxák megtisztítása egy nagyméretű konyhai csipesz segítségével, aminek a két fejére befőttesgumival mikroszálas törlőkendőt tekerünk, és ezt húzzuk végig a lamellákon egyesével.

A nagyon elkoszolódott ablakkeret tisztítására a legjobb tipp: szódabikarbóna és ecet keverékét hagyjuk egy darabig a tisztítandó felületen, majd pár perc után egyszerűen töröljük le a feloldódott koszt. Az ablakpárkányon lévő penész eltávolításához használd ecet és teafaolaj keverékét.

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Ha a szúnyoghálón lévő kosztól akarsz megszabadulni, használj öntapadós ruhatisztító görgőt.

Mindenfajta ablaktisztításhoz érvényes szabály, hogy felhősebb napon érdemes elvégezni a munkát, mert különben az erős napfény hatására minden tisztítószer és vízcsepp azonnal az ablakra szárad. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra