Ha épp kapor nincs otthon, készítsd olaszosan: ricottával, friss bazsalikommal és oregánóval.
Hozzávalók
- 25 deka csuszatészta
- 40 deka tehéntúró
- 15 deka juhtúró
- 1 pohár tejföl
- 1 csokor friss kapor felaprítva
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
- 1 bögre trappista sajt lereszelve
- 3 darab tojás
- 1 bögre füstölt sajt lereszelve
- 4 gerezd fokhagyma összetörve
- ízlés szerint só és bors
Elkészítés:
Főzd meg a tésztát, közben dolgozd el egymással a többi hozzávalót. Ha elkészült, forgasd át a keverékben, majd tedd egy kivajazott jénaiba. Ha van otthon füstölt sajt, abból is szórj a tetejére, és pirítsd az egészet sütőben negyedórán át. Egy kevés fokhagymásval ízesített, hideg tejföllel és friss kaporral tálald.
Egy kis friss kapor a kertből, joghurt és nagyjából el is készült ez a saláta, aminek az sem árt, ha a grillezés előtti napon dobod össze, és pihen egy keveset a hűtőben.
Tovább olvasom