Lecsós-darált húsos rakott tészta – magyaros fogás egyszerűen

A darált hús igazi kedvenc: nem kell sok hozzá, csak egy kevés zöldség és sajt, és könnyen lesz belőle valami finom a sütőben vagy a serpenyőben. Most magyarosan készítettük el, sütőben.

Ha nem számítanak a kalóriák, egy kevés szalonnával és füstölt kolbásszal dobd fel, egészséges változatban cukkini, tofu és csili kerüljön a raguba.

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka darált sertés- vagy pulykahús
  • 40 deka száraztészta
  • 2 darab paprika felkockázva
  • 2 darab hámozott paradicsom felkockázva
  • 1 nagyobb darab vöröshagyma vékonyan felszeletelve
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 nagyobb teáskanál puha vaj
  • 1 bögre reszelt füstölt sajt
  • 0.5 bögre reszelt ementáli
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát, majd a forró olajra dobd a zöldségeket, és készíts egy lecsós ragut. Ha ezzel megvagy, mehet bele a hús, a vaj és a paradicsomszósz is, majd sózd és borsozd a keveréket. Halmozd egy jénaiban a tészta tetejére, majd a sajt következzen. Pirítsd a tetejére a sajtokat negyedóra alatt a sütőben, és tálald langyosan. Ha a tésztát kihagynád, zöldbabbal is elkészítheted. 

A sertésnek helye van a modern konyhában A sertésnek helye van a modern konyhában

Rengeteg oknak köszönhetően egyre tudatosabban étkezünk, ami jó hír. Korántsem jelenti azonban azt, hogy az olyan, hagyományos alapanyagoknak, mint a sertéshús, ki kéne kerülnie fogásaink közül. Az persze nem mindegy, milyen minőségű és eredetű hústerméket választunk - ebben segítünk.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Picadillo burgonyásan – jó sok erős paprikával a tetején a legfinomabb

Ha már az alapanyagokat előkészítetted, nem sok dolgod lesz ezzel a finom egytálétellel, maximum annyi, hogy amint megsült, néhány erős paprikát is vágsz a tetejére.

2021. augusztus26., 12:52

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Narancsos-szójás-mézes csirkefalatok – egy gyors rukkolasalátát dobj össze mellé

A csirke tökéletes alapanyag, ami sokféle konyha fűszereivel lesz nagyon finom. Szójával és mézzel is remek – ez a fogás egy kevés gyömbérrel fűszerezett, grillezett ananásszal és rizzsel a legizgalmasabb.

2021. február25., 06:00

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Készítsd a rántott húst olaszosan, nem fogod megbánni!

Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag tésztasaláta majonézzel, aszalt paradicsommal, parmezánnal és friss rukkolával. Az olasz fűszerekkel az egész sokkal finomabb, főleg, ha mindegyik darab hús kap egy kis paradicsomot és néhány olvadd sajtszeletet.

2021. október24., 11:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek