Mi baconkockákkal és aszalt paradicsommal dobtuk fel a mustáros húsokat.
Hozzávalók 2 személyre
- 4 darab csirkemellszelet
- 10 deka baconkocka
- 5 darab aszalt paradicsom felkockázva
- 4 nagy evőkanál dijoni mustár
- 1 teáskanál barna cukor
- ízlés szerint só, kakukkfű és frissen őrölt bors
- 1 teáskanál puha vaj
- 2 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma összetörve
Elkészítés:
Süsd meg a bacont kissé, és ha a kockák elkészültek, add hozzá az aszalt paradcsomot is, majd mehet az egész egy tányérra. A bacon kiolvadt zsírjához add az étolajat és a vajat – ebben sülnek majd a csirkehússzeletek.
Forgasd a szobahőmérsékletű húsokat az olívaolajból, mustárból, barna cukorból készített sós-borsos-kakukkfüves pácba, majd süsd ki őket a forró zsiradékokban néhány perc alatt. Ha extra zsiradék nélkül készítenéd, tepsiben, letakarva kicsit több mint fél óra alatt készülnek el 180 fokon.
Már ha rágós lesz. El is lehet kerülni, mutatjuk, hogyan.
Tovább olvasom