Nyáron egy nagy kocka hideg, eperszörppel leöntött rizskoch előtt például tökéletes ez a leves, amit füstölt paprikával és köménnyel magyarosra, bazsalikommal és oregánóval olasz hangulatúra készíthetsz el.
Hozzávalók
- 1 nagyobb darab kaliforniai paprika
- 1 nagyobb darab vöröshagyma
- 1 marék aszalt paradicsom
- ízlés szerint só, bors
- 2 nagy evőkanál natúr joghurt
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 nagyobb szelet padlizsán
- 1 teáskanál füstöltpaprika-por
- 1 deci tejszín
- 1 csokor bazsalikom
- 2 nagyobb evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Benti vagy kinti grillen, esetleg sütőben alaposan puhítsd meg a zölségeket, majd dobd őket a turmixba, és a többi hozzávalóval együtt keverd simára. A legvégén öntsd fel annyi vízzel, amennyire hígra szeretnéd. Ha simább textúrát szeretnél, szűrd le a keveréket tálalás előtt. Tökmaggal és szarvasgombaolajjal vagy füstölt paprikás-köményes csicseriborsóval a legfinomabb.