A hideg zöldségkrémleves legjobb kísérője a pirított tökmag és egy kevés szarvasgombás olaj

Nincs is jobb azoknál az ízekben gazdag és még csak nem is unalmas leveseknél, amiket néhány perc alatt, akár főzés nélkül is összedobhatunk egy-egy fárasztó hétköznap végén. Ha nyitott vagy a különleges ízkombinációkra, vagy a gyors ételek a kedvenceid, figyeld e heti receptjeinket, mert öt különleges, gyors levessel készültünk.

Nyáron egy nagy kocka hideg, eperszörppel leöntött rizskoch előtt például tökéletes ez a leves, amit füstölt paprikával és köménnyel magyarosra, bazsalikommal és oregánóval olasz hangulatúra készíthetsz el.

Megunhatatlan.
Megunhatatlan.sandoclr

Hozzávalók

  • 1 nagyobb darab kaliforniai paprika
  • 1 nagyobb darab vöröshagyma
  • 1 marék aszalt paradicsom
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 nagy evőkanál natúr joghurt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 nagyobb szelet padlizsán
  • 1 teáskanál füstöltpaprika-por
  • 1 deci tejszín
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 nagyobb evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Benti vagy kinti grillen, esetleg sütőben alaposan puhítsd meg a zölségeket, majd dobd őket a turmixba, és a többi hozzávalóval együtt keverd simára. A legvégén öntsd fel annyi vízzel, amennyire hígra szeretnéd. Ha simább textúrát szeretnél, szűrd le a keveréket tálalás előtt. Tökmaggal és szarvasgombaolajjal vagy füstölt paprikás-köményes csicseriborsóval a legfinomabb. 

kapcsolódó 7 laktató, gazdag leves vacsorára
7 laktató, gazdag leves vacsorára

Jöhet egy adag barna sörös-zelleres sajtleves?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Ezt a remek, vegán édesburgonya-levest kezdőként is könnyen összedobod

Ez a fogás remek pirított olajos magvakkal és egy kevés mazsolával a közepén, ha pedig nincs bajod a húsfélékkel, mozzarellagolyókkal és napon szárított sonkaszeletekkel dobd fel.

2021. szeptember17., 11:24

Gyors birsalmakrémleves pármaisonka-falatokkal és dióval

Ez az isteni leves egy kicsit fanyar, egy kicsit édes és egy kicsit savanykás, ráadásul akár hétköznap vacsorára, akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

2022. január4., 06:24

Gyors karfiolleves füstölt sajttal: egyszerű recept vacsorára

Egyik kedvenc alapanyagunk a karfiol, a fülstölt sajtot pedig azért szeretjük, mert bármelyik unalmas forgásból azonnal abbahagyhatatlan lesz, ha egy adagot rászórunk. Legyen szó párolt zöldségről, frissen kifőtt tésztáról vagy grillezett csirkemellről, egy indokolatlan adag alpesi füstölt azonnal tízpontossá varázsolja.

2021. október16., 06:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Mexikói leves Desperado módra

Mi csípősen szeretjük a legjobban, rengeteg sajtos tortillacsipsszel és friss jalapenokarikákkal a közepén. És ezzel még nem ért véget a levesbetétek sora: az egész attól lesz a legizgalmasabb, hogy a forró leves közepébe egy nagy adag hideg tejföl és frissen felkockázott, lime-mal ízesített avokádó is kerül.

2021. október18., 09:24

Mustra