Melba, Africana, Zizi. Emlékszel még ezekre a retró nassokra? Kvíz!

Drazsé volt, bonbon, nápolyi vagy valami más? Milyen íze és milyen csomagolása volt gyerekkorunk kedvenc nassolnivalóinak?

Egy-egy nagyobb bolt ma igazi édességoázis a betévedőknek, hosszú hajókon tonnányi drazsé, táblás és szeletcsoki, bonbon, gumicukor és más finomság sorakozik szemet gyönyörködtető csomagolásban. Nem kérdés, hogy többféle ínyencséghez juthatunk ma, mint 30-40 évvel ezelőtt. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Mondd meg te, melyik az ország legjobb fejlesztő kezdeményezése!

 

Mától mindenki számára elérhető az Edison100: az a 100 innovatív és jövőbarát
kezdeményezés, amelyek óvodások és iskolások jövőben kritikus tudását és készségeit
fejlesztik iskolai kereteken túl 2020-ban. Idén szülők jelölték a gyerekeket fejlesztő szervezeteket, és a 440 jelölés feldolgozása és szűrése után végül szakmai zsűri választotta ki azt a százat, akiket most bemutatnak a szülőknek. Az Edisonplatform kiemelt célja, hogy hiteles iránytűként segítsen a szülőknek, akik keresik a lehetőségeket a gyerekeik
fejlesztéséhez, és szeretnének tudatosan készülni a jövőre. 

A lista szereplői közül saját kategóriájában legkiemelkedőbbeket augusztus 26-án díjazzák, emellett augusztus 6-tól közönségszavazás is indul, hogy kiderüljön, a szülők és pedagógusok véleménye szerint, melyik kezdeményezés érdemes a közönségdíjra. Szavazz te is a szerinted legkiemelkedőbb kezdeményezésre!

Tovább a szavazásra!

Promóció

De nem voltunk szűkében a finomságoknak a rendszerváltás előtt sem. Annál is inkább, mert – talán az akkori mértéktartóbb fogyasztás miatt – nemhogy nem beszélték le az embert a különböző nassok fogyasztásáról, de ahol csak lehetett, buzdították is a vásárlókat: „Együnk több édességet!”

Lássuk, mennyire emlékszel arra, hogy mire verted el a zsebpénzed annak idején! Ha jól ment, nyugodtan jutalmazd meg magad. A kvízben szereplő retró édességek egy része ma is kapható!

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.