Melba, Africana, Zizi. Emlékszel még ezekre a retró nassokra? Kvíz!

Drazsé volt, bonbon, nápolyi vagy valami más? Milyen íze és milyen csomagolása volt gyerekkorunk kedvenc nassolnivalóinak?

Egy-egy nagyobb bolt ma igazi édességoázis a betévedőknek, hosszú hajókon tonnányi drazsé, táblás és szeletcsoki, bonbon, gumicukor és más finomság sorakozik szemet gyönyörködtető csomagolásban. Nem kérdés, hogy többféle ínyencséghez juthatunk ma, mint 30-40 évvel ezelőtt. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

De nem voltunk szűkében a finomságoknak a rendszerváltás előtt sem. Annál is inkább, mert – talán az akkori mértéktartóbb fogyasztás miatt – nemhogy nem beszélték le az embert a különböző nassok fogyasztásáról, de ahol csak lehetett, buzdították is a vásárlókat: „Együnk több édességet!”

Lássuk, mennyire emlékszel arra, hogy mire verted el a zsebpénzed annak idején! Ha jól ment, nyugodtan jutalmazd meg magad. A kvízben szereplő retró édességek egy része ma is kapható!

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Oszd meg másokkal is!
Mustra