A kurkumás rizsgombócok az édes és a sós krémleveseket is feldobják

Jön a nyár, egyre esélyesebb, hogy egy-egy finom, hideg vagy melegen készült gyümölcsleves kerül az asztalra a fő fogások előtt, vagy akár vacsora helyett. Ahhoz, hogy ezek a könnyen elkészíthető levesek még tartalmasabbak legyenek, ezen a héten néhány olyan levesbetétet gyűjtöttünk össze, amik új szintre emelik a klassz, nyári leveseket.

A paradicsomtól a krémes körtelevesig jó helye lesz leveseidben ezeknek a gombócoknak, amik ráadásul vannak annyira tartalmasak, hogy kiváltsanak egy nyári vacsorát azokon a napokon, amikor inkább csak valami könnyűt ennél. Kurkuma helyett vaníliával és mentával is készítheted. 

Hozzávalók

  • 10 deka rizs
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 2 darab tojás
  • liszt
Recept idők

Elkészítés:

A rizst főzd puhára, majd hagyd kihűlni. A vajat keverd habosra a tojások sárgájával, ízesítsd a kurkumával, sóval és a cukorral. Keverd el a rizzsel, majd forgasd át benne a tojások keményre vert habját, és annyi lisztet, amennyit felvesz. A masszából formázz kis gombócokat, és főzd meg, majd tálald a levesek közepén. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek