Parmezános, balzsamecetes grillzöldségek – könnyű, olaszos köret a vörös húsok mellé

Tavasszal talán még jobb grillezni, mint nyáron: a klassz, szellős időben nem ég oda az ember talpa betonhoz, így szívesebben ácsorgunk a tűz mellett a húsokat és a zöldségeket forgatva. És ha már húsok és zöldségek: van élet a cukkini-csirke kombón túl is, ezen a héten azt is megmutatjuk, milyen izgalmas köretek készülhetnek még a frissen sült grillhúsok mellé.

Ez az alig kalóriás köret minden zsírosabb hús mellett tökéletes kísérő, amit ráadásul nagyjából egy perc alatt összedobhatsz, amint a zöldségek elkészültek a grillen. Fűszerezés után friss bazsalikommal és egy-egy nagy marék rukkolával forgasd össze.

A nulladik lépés.
A nulladik lépés.Lew Robertson

Hozzávalók:

  • 1 darab padlizsán felszeletelve
  • 1 közepes darab cukkini felszeletelve
  • 3 darab lila hagyma felkarikázva
  • 1 kisebb csokor friss bazsalikom
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • ízlés szerint só, frissen őrölt bors és oregánó
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Kend meg egy kevés olajjal az előre besózott zöldségeket, és grillezd meg őket a hagyományos módon. Ha ezzel megvagy, rendezd el őket egy tényéron, alaposan locsold meg balzsamecettel, egy kevés olívaolajjal és a fűszerekkel. Amikor összeértek az ízek, reszelt parmezánnal tálald. 

kapcsolódó Grillsajtok tesztje: a cipőtalp nem nyikorog ennyire!
Grillsajtok tesztje: a cipőtalp nem nyikorog ennyire!

Görcsbe rándultak a rágóizmaink, mire a sok gumiszerű vacak között valami ehetőt is talátunk.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a szegfűszeges-narancsos pác halakkal és pulykával lesz a legtökéletesebb

Semmi okunk arra, hogy csak télen használjuk a narancs héját és a szegfűszeget az ételek ízesítésére. Ha elkészült az ebben pácolt hús, egy nagy adag rukkolás salátát kínálj mellé, narancslekvárral és szójaszósszal készült öntettel.

2020. május31., 06:00

Gyors vacsoratipp: spenótos-füstölt sajtos melegszendvics baconkockákkal

A sajtos, baconös alap remek minden zöldség mellett, így bátran pakold meg a szendvics tetejét, uborkával, csírákkal, zellerrel, vagy bármelyik más kedvenceddel. Egyedül arra kell figyelned, hogy a zöldségekkel már ne melegítsd, épp az olvadt sajt, forró bacon és a ropogós, hideg falatok kontrasztja a legfinomabb benne.

október21., 09:24

Őszi burrito fűszeres babraguval és olvadt sajttal

Akár darált hússal készíted, akár egy fokkal könnyebb változatban, húsmentesen, a fahéj, a gyömbér és a szerecsendió egy kis adagban nagyon finom lesz ebben a fogásban. Az édesburgonyával és a mézeskalács klasszikus fűszereivel igazán téli hangulata lesz a tekercseknek.

október22., 09:24

Grillezett lazac – kapros tzatzikivel és grillezett kenyérszeletekkel a legfinomabb

A lazac a grillen hamar elkészül, egy kevés narancslével és narancshéjjal még izgalmasabb aromája lesz. Ha már úgyis forró a sütő, kenyér- vagy kalácsszeleteket is grillezz az izgalmas vacsora mellé.

június4., 12:52

Ez a szilvás-forralt boros desszert garantáltan feldobja az őszi napokat

Tudtad, hogy a forralt bor aromái akár szószokban és süteményekben is nagyon finomak tudnak lenni? Ha nem tudtad, fogadj el tőlünk egy tippet egy gyors sütire, amibe akár a házibuliból maradt forralt bor maradékát is felhasználhatod.

október20., 15:52

Gyors ebéd: vargányás, húsos tészta tejszínesen

A legjobb akkor lesz, ha szánsz egy kis időt mellé egy házi tészta meggyúrására, de egy sütőtökös gnocchi mellett is remek. Ha pedig hétköznap dobnád össze, egy nagy adag olasz durumtészta sem szentségtörés ehhez a fogáshoz.

október17., 11:24

Mustra