Parmezános, balzsamecetes grillzöldségek – könnyű, olaszos köret a vörös húsok mellé

Tavasszal talán még jobb grillezni, mint nyáron: a klassz, szellős időben nem ég oda az ember talpa betonhoz, így szívesebben ácsorgunk a tűz mellett a húsokat és a zöldségeket forgatva. És ha már húsok és zöldségek: van élet a cukkini-csirke kombón túl is, ezen a héten azt is megmutatjuk, milyen izgalmas köretek készülhetnek még a frissen sült grillhúsok mellé.

Ez az alig kalóriás köret minden zsírosabb hús mellett tökéletes kísérő, amit ráadásul nagyjából egy perc alatt összedobhatsz, amint a zöldségek elkészültek a grillen. Fűszerezés után friss bazsalikommal és egy-egy nagy marék rukkolával forgasd össze.

A nulladik lépés.
A nulladik lépés.Fotó: Lew Robertson

Hozzávalók:

  • 1 darab padlizsán felszeletelve
  • 1 közepes darab cukkini felszeletelve
  • 3 darab lila hagyma felkarikázva
  • 1 kisebb csokor friss bazsalikom
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • ízlés szerint só, frissen őrölt bors és oregánó
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Kend meg egy kevés olajjal az előre besózott zöldségeket, és grillezd meg őket a hagyományos módon. Ha ezzel megvagy, rendezd el őket egy tényéron, alaposan locsold meg balzsamecettel, egy kevés olívaolajjal és a fűszerekkel. Amikor összeértek az ízek, reszelt parmezánnal tálald. 

Grillsajtok tesztje: a cipőtalp nem nyikorog ennyire!
Grillsajtok tesztje: a cipőtalp nem nyikorog ennyire!

Görcsbe rándultak a rágóizmaink, mire a sok gumiszerű vacak között valami ehetőt is talátunk.

Tovább »

Még több recept

Grillezett halloumis burger savanykás, mentás paradicsomraguval

Ettől minden vega szíve ellágyul. A nem vegák pedig csak simán megeszik.

augusztus6., 06:04

Egyszerű süti nyári hétköznapokra: barackos-túrókrémes kocka

Nem kell hozzá sok összetevő és hatalmas koncentráció, mégis egy jó kis meglepetés lehet a munkahelyről, nyári táborból hazaérkező családtagoknak.

augusztus6., 06:04

Ezt a jó kis hideg babsalátát egy kis kapor és görög joghurt teszi még érdekesebbé

Egy kis friss kapor a kertből, joghurt és nagyjából el is készült ez a saláta, aminek az sem árt, ha a grillezés előtti napon dobod össze, és pihen egy keveset a hűtőben.

május24., 06:00

Miért ne grillezhetnénk az avokádót?

Ahogy egy-egy karika ananász, úgy az avokádó is remek alap a grillezéshez. Később vajjal és levendulás mézzel kissé megkenve egy nyári csokifagyi alatt lesz finom, de fehérborecettel és frissen őrölt borssal grillezett paradicsom mellett is érdemes tálalnod, köretként.

július4., 06:04

Csirkés panzanella – ennél mutass finomabb és egyszerűbb nyári vacsorát!

A panzanella friss zöldségekkel, kenyérrel és egy kis parmezánnal önmagában is tökéletes, a húsos változatát pedig egyszerű, nyári vacsoraként érdemes bevetned.

július31., 06:04

Grillezett nektarin mentahabbal – pofonegyszerű és könnyű desszert nyárra

Ha van kedved és időd, dobj össze mellé édes, citromos-rozmaringos kekszeket, de ha épp minimáldesszertekben gondolkodsz, egyszerűen grillezd meg a nektarinokat, készítsd el mellé ezt a habot, és rétegezd csokis kekszmorzsával egy pohárban.

augusztus2., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.