Naná, hogy egy tejszínes almaleves vagy egy szilvás gombóc hangulatát idéző szilvás változat igényel valami különlegességet. Ezekhez a gyümölcsökhöz jól illik a fahéj, és ha már elkezdtél palacsintát sütni, a második fogás akár egy-egy hortobágyi palacsinta is lehet. Fokhagymás változatban sós leveseket tehetsz tartalmasabbá vele.
Hozzávalók
- 1 teáskanál fahéj
- 0.5 bögre liszt
- 1 darab tojás
- 0.5 bögre tej
- 1 mokkáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál étolaj
Elkészítés:
Keverd el alaposan a hozzávalókat egymással, és egy nagyon kevés szódát is keverj a tésztába, ha van otthon belőle. Süss 4 vékony palacsintát, majd tekerd fel szorosan őket, vágd kis karikákra, és végül ezeket tedd a gyümölcslevesek közepébe.