Fordított epertorta – egy kevés mentás tejszínhabbal próbáld ki

Már kapható friss, itthoni eper, és sajnos csak néhány hetünk van arra, hogy elkészítsük vele a legfinomabb dzsemeket, krémeseket és néhány olyan különlegességet, amit ezen a héten dobtunk össze az egyik legfinomabb gyümölcsből.

A legizgalmasabb úgy lesz ez a desszert, ha rebarbarát is keversz az eprek közé, és végül egy kevés mentasziruppal felvert házi tejszínnel tálalod.

Rebarbarát is keverj az eprek közé.
Rebarbarát is keverj az eprek közé.Azurita

Hozzávalók:

A tésztához

  • 10 deka hideg vaj felkockázva
  • 1 kávéskanál
  • 0.5 darab biocitrom héja
  • 6 deka cukor
  • 1 darab tojás
  • 1 darab tojássárgája
  • 25 deka liszt

Az epres réteghez

  • 0.5 kiló eper
  • 10 deka vaj
  • 10 deka porcukor
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magja
Recept idők

Elkészítés:

A vajat dolgozd el a citromhéjjal, a liszttel, sóval, a cukorral, az egész tojással és a tojássárgájával, majd pihentesd a tésztát hűtőben fél órán át.

A epres töltelékhez szeleteld fel a gyümölcsöket és olvaszd meg a vajat. Add hozzá a cukrot és keverd, amíg feloldódik, majd mehet bele a vanília. Ezek után öntsd egy közepes, kerek formába, majd rendezd el rajta az eperszeleteket. Ezt borítsd meg a kör alakúra kinyújtott tésztával, majd az egészet előmelegített, forró sütőben 25-30 perc alatt süsd készre.

kapcsolódó Így tarthatod sokáig frissen az epret: megvan a legjobb módszer!
Így tarthatod sokáig frissen az epret: megvan a legjobb módszer!

Ha nálatok sem fogy el egyszerre az eper, ezeket mindenképp próbáld ki!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Eperleves mentával és kecskesajttal – imádni fogod a szokatlan kombinációt

Egy gyors fogás, ha éppen vendégeket vársz, vagy csak valami újat próbálnál ki a megszokott gyümölcsleves után. Készíts mellé grillezett csirkét rukkola-eper salátával és citromos-joghurtos öntettel, így lesz tökéletes ebéd vagy vacsora belőle.

július10., 11:24

Az epermisu neve kissé gagyi, az íze viszont felejthetetlen

Ha egy újfajta, hidegen készülő, egyszerű édességet próbálnál ki, akkor ez az epres tiramisu legyen a tavaszi választásod. Ha a krémjébe egy kis bodzaszörpöt vagy -dzsemet keversz, még érdekesebb lesz a végeredmény.

2020. május15., 06:04

Itt a szezon, készíts epergolyókat!

Már kapható friss, itthoni eper, és sajnos csak néhány hetünk van arra, hogy elkészítsük vele a legfinomabb dzsemeket, krémeseket és néhány olyan különlegességet, amit ezen a héten dobtunk össze az egyik legfinomabb gyümölcsből.

2020. május13., 06:00

Dupla csokis cukkinimuffinok – ezen egyáltalán nem érzed majd a zöldség ízét

Az a legjobb benne, hogy remekül fog működni kedvenc cukorhelyettesítőddel is. Agavéval és édesítővel készítve is ugyanaz a remek tészta marad, csak arra vigyázz, hogy a sót és a kis adag, akár koffeinmentes kávét ne hagyd ki belőle, mert ezektől lesz igazán finom. Torta- és muffinformában megsütve is remekül sikerül majd.

október20., 11:24

Epres kevert süti olívaolajjal – eperlekvárral és lime-héjjal elkevert tejszínhabbal a tetején tálald!

A kevert sütikből nálunk jöhet bármennyi – mindegyik nagyon finom egy-egy tejeskávé mellett reggelire, de akár desszertként vagy szülinapi torta alapjaként is. Ez az epres is minden különösebb erőfeszítés nélkül elkészült, így akár gyerekekkel együtt is jó szórakozás összedobni belőle egy adagot.

április21., 10:44

Ez az egyik legjobb őszi desszert: muffinok fahéjascsiga-ízben, citromos sajtkrémmel

A frissen sült, langyos fahéjas csigáknál nincs is finomabb, de ha épp nem töltenél időt a dupla kelesztéssel, készíts egy ahhoz hasonló édességet sokkal gyorsabban, sütőporral. A tetejére cukorral, fahéjjal és citrommal elkevert natúr sajtkrémből készíts sűrű mázat.

október22., 11:24

Mustra