Cukkiniből is készülhet a pizzád alapja, ráadásul bármilyen sajt és fűszer tökéletes mellette

A pizzát mindenki szereti, de ahogy a legtöbb kedvencünkről, erről az olasz ételről is elmondható, hogy túl jól azért nem jár vele a szervezetünk. Azért, hogy egy kicsit kevesebb szénhidrát kerüljön a napi menübe, ezen a héten lisztmentes pizzaalap-alternatívákat hoztunk.

Ez a változat azoknak lesz igazán a kedvence, akik nem szeretik a karfiolos pizza jellegzetes ízét, hanem valami semlegesebbre pakolnák a kolbászt, paradicsomszószt és reszelt sajtot. Ha te is közéjük tartozol, ebből dobj össze ebédre egy adagot!

Hozzávalók 1 személyre

  • 1 kisebb darab cukkini lereszelve
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 darab tojás
  • 1 kávéskanál szárított oregánó és bazsalikom (összesen)
  • 3 evőkanál zabpehelyliszt
Recept idők

Elkészítés:

Sózd be egy kicsit, majd negyedóra utáán nyomkodd ki a cukkinit, ezek után keverd el a tojással és annyi liszttel, hogy már formázható tésztát kapj. Fűszerezd és süsd elő legalább negyedóra alatt a forró sütőben, majd tedd rá kedvenc feltéteid, és azzal is kapjon 20 percet. 

10 cukkinis recept, amit még készítsen el a nyáron! 10 cukkinis recept, amit még készítsen el a nyáron!

Szeretjük a cukkinit, mert olcsó, finom, kiadós és jól fűszerezhető. Összeszedtük a kedvenc receptjeinket, még tart a szezon, próbáljon ki párat!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Kéksajtos pizza mozzarellával és sült fokhagymával – friss rukkolával a tetején tálald

Ha van a fagyasztóban egy nagy adag pizzatészta, készítsd ezúttal kéksajttal és sült fokhagymával ezt a finomságot. Tálald rukkolával és napon szárított sonkával a tetején.

2021. július15., 10:24

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Diétás cukkinilasagne – kétféle sajttal dobtuk fel aktuális kedvencünket

Ha már a szénhidrátokat kihagytuk, és pulykahússal készítettük ezt a finomságot, akkor a sajtokból nem engedünk. Egy nagy adag olvadt mozzarellával és parmezánnal dobtuk fel ezt a fogást – utóbbi csak akkor került rá, amikor kivettük a sütőből. Ha van otthon friss bazsalikom, azzal is szórd meg a tetejét.

2021. május15., 10:24

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Cukkinis-narancsos sütemény sajtkrémes mázzal – egészségesebb és egyszerűbb, mint a legtöbb süti, amit ismersz

Cukkinivel még finomabbak és kevésbé szárazak leszek a sütemények, ráadásul semleges íze miatt senkinek nem tűnik fel, hogy egy kevés egészséges hozzávalót is kapott az édesség. Mutatunk is egy példát az egyik pofonegyszerű kevert édességre.

2021. május18., 12:52

Cukkinis tészta

Ha a tészta egy részét cukkinitésztára cseréled, a fogás még mindig nagyon finom marad, de kalóriákból jóval kevesebb lesz majd a vacsorádban.

2021. június14., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek