Két kedvencünk egy tálon: túrós-narancsos rizskoch

A rizsfelfújtat bevetheted desszertként, de akár egy nehezebb leves után főételként is. Azért, hogy a kedvencetek ne legyen unalmas, ezen a héten 5 különleges változattal készültünk, és ha egy gyors, egyszerű változatra van szükség, arra is hoztunk egy egyszerű, bögrés receptet.

A narancs aromája olyan extra az egészben, amitől úgy lesz izgalmasabb ez a fogás, hogy nem kellett semmi extra, csak egy kis narancsszörp és egy bionarancs héja. Pluszgyümölcsdarabokkal még érdekesebb lesz a végeredmény. 

Télen a mézeskalács fűszereivel ízesített tejszínhabbal érdemes feldobnod.
Télen a mézeskalács fűszereivel ízesített tejszínhabbal érdemes feldobnod.lenakorzh

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 bögre rizs
  • 1.5 bögre tej
  • 4 darab tojás
  • 1 csapott teáskanál
  • 3 nagy evőkanál cukor
  • 2 evőkanál narancsszörp
  • 1 darab bionarancs héja
  • 2 marék kandírozott naracs
  • 20 deka túró
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tejben a rizst, és tedd félre hűlni. A tojások fehérjét verd fel, a sárgáját pedig dolgozd el a cukorral, szörppel, narancshéjjal és a sóval. Keverd el a sárgáját a rizzsel, majd óvatosan a fehérjét és a túrót is dolgozd bele. Tedd egy kisebb szilikon sütőformába, szórd bele a narancshéjdarabokat, majd forró sütőben süsd addig, amíg kissé megpirul a teteje.

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek