A narancs aromája olyan extra az egészben, amitől úgy lesz izgalmasabb ez a fogás, hogy nem kellett semmi extra, csak egy kis narancsszörp és egy bionarancs héja. Pluszgyümölcsdarabokkal még érdekesebb lesz a végeredmény.
Hozzávalók 3 személyre
- 1 bögre rizs
- 1.5 bögre tej
- 4 darab tojás
- 1 csapott teáskanál só
- 3 nagy evőkanál cukor
- 2 evőkanál narancsszörp
- 1 darab bionarancs héja
- 2 marék kandírozott naracs
- 20 deka túró
Elkészítés:
Főzd meg a tejben a rizst, és tedd félre hűlni. A tojások fehérjét verd fel, a sárgáját pedig dolgozd el a cukorral, szörppel, narancshéjjal és a sóval. Keverd el a sárgáját a rizzsel, majd óvatosan a fehérjét és a túrót is dolgozd bele. Tedd egy kisebb szilikon sütőformába, szórd bele a narancshéjdarabokat, majd forró sütőben süsd addig, amíg kissé megpirul a teteje.