Az epermisu neve kissé gagyi, az íze viszont felejthetetlen

Már kapható friss, itthoni eper, és sajnos csak néhány hetünk van arra, hogy elkészítsük belőle a legfinomabb dzsemeket, krémeseket és néhány olyan különlegességet, amit ezen a héten dobtunk össze az egyik legfinomabb gyümölcsből.

Ha egy újfajta, hidegen készülő, egyszerű édességet próbálnál ki, akkor ez az epres tiramisu legyen a tavaszi választásod. Ha a krémjébe egy kis bodzaszörpöt vagy -dzsemet keversz, még érdekesebb lesz a végeredmény.

Jénaiban is tökéletes, de poharakba tálalva még szebb.
Jénaiban is tökéletes, de poharakba tálalva még szebb.yumehana

Hozzávalók:

  • 1 kiló eper összevágva
  • 7 evőkanál porcukor
  • friss menta a tetejére
  • 50 deka mascarpone
  • 25 deka babapiskóta vagy piskótalap
  • 1 mokkáskanál
  • 1 pohár eperlé vagy eperszörp
  • 1 nagy evőkanál natúr sajtkrém
  • 0.5 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el az epret 2 evőkanál porcukorral (és ha van otthon, akkor egy kevés Amarettóval), és tedd félre. A babapiskótákat mártogasd meg az eperlében. A krémhez dolgozd el a maradék cukrot a mascarponéval, sóval, sajtkrémmel és egy kevés tejszínnel, és rétegezd egy jénaiba vagy külön poharakba a hozzávalókat. Jót tesz neki, ha pár órát áll a hűtőben. 

kapcsolódó Epres ivójoghurtok tesztje: hol itt az eper!?
Epres ivójoghurtok tesztje: hol itt az eper!?

Mint kiderült, eperből nem sok kerül a termékekbe, cukorból viszont annál inkább.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Őszi burrito fűszeres babraguval és olvadt sajttal

Akár darált hússal készíted, akár egy fokkal könnyebb változatban, húsmentesen, a fahéj, a gyömbér és a szerecsendió egy kis adagban nagyon finom lesz ebben a fogásban. Az édesburgonyával és a mézeskalács klasszikus fűszereivel igazán téli hangulata lesz a tekercseknek.

október22., 09:24

Ha nem félsz, hogy rákattansz, ezt az epres-mandulás tiramisut érdemes összedobnod

Ha az eperzsákmány nem lett éppen a legtökéletesebb, legédesebb, akkor rétegezés előtt egy kevés eperszörppel vagy eperlekvárral keverd el a megvásárolt adagot, így még finomabb lesz a desszerted. Ha egy kis mandulalikőrt is adsz hozzá, sokkal izgalmasabbá varázsolhatod.

május2., 12:52

Érkezik az eper szezonja, várjuk egy pohárka epres mojitóval!

Ahogy a hőmérséklet melegszik, egyre jobban esik egy-egy hideg koktél. Ez az epres nagyon finom, és akár desszert helyett is bevetheted egy-egy tavaszi grillezés után.

április20., 10:24

Gyömbéres-gránátalmás eperleves – néhány mentás rizsgombóccal lesz az igazi

Nem kell túlgondolnod, vagy külön bevásárolnod miatta – ha épp nincs gyömbér a közelben, egy kevés Cayenne-csilivel adj extra aromákat ennek a levesnek.

2020. augusztus6., 06:04

Eper-vanília guba mandulásan – a tökéletes brunch desszertje

Meleg, egyszerűen összedobható és nem mindennapi, ezért alkalmas egy jó kis villásreggeli egyik fogásaként. Cukormentes változatban is készülhet, ráadásul húsmentes – haladó gourmék hidegen, egy kis natúr sajtkrémmel is próbálják ki.

2020. szeptember4., 06:04

Szereted a tiramisut? Szezonja van, meggyel is próbáld ki!

Nincs is jobb ilyenkor egy adag hidegen készülő desszertnél, amihez mi ezúttal egy nagy adag meggyet és feketecseresznye-lekvárt is használtunk.

2020. június25., 06:04

Mustra