Barackkal és sós karamellel is finom a rizskoch

A rizsfelfújtat bevetheted desszertként, de akár egy nehezebb leves után főételként is. Azért, hogy a kedvencetek ne legyen unalmas, ezen a héten 5 különleges változattal készültünk, és ha egy gyors, egyszerű változatra van szükség, arra is hoztunk egy egyszerű, bögrés receptet.

Persze hogy málnaszörppel a legfinomabb, de dobogós második helyre is kerülnie kell az egyik változatnak. Forró karamellszósszal és friss barackszeletekkel tálald. 

Így is szép, de a szósszal még finomabb.
Így is szép, de a szósszal még finomabb.lenakorzh

Hozzávalók 3 személyre

A felfújthoz

  • 1 bögre rizs
  • 1.5 bögre tej
  • 0.5 bögre aszalt barack felaprítva
  • 1 teáskanál
  • 2 nagy evőkanál cukor
  • 4 darab tojás
  • 1 nagy evőkanál baracklekvár
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

A szószhoz

  • 5 evőkanál cukor
  • 1 deci tejszín
  • 1 mokkáskanál
  • 1 mokkáskanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tejben a rizst, és tedd félre hűlni. (Ha közben úgy látod, hogy szükséges, adj még hozzá egy kis tejet.) A tojások fehérjét verd fel, a sárgáját pedig dolgozd el a cukorral, lekvárral, vaníliával és a sóval. Keverd el a sárgáját a rizzsel, majd óvatosan a fehérjét is dolgozd bele, tedd egy kisebb szilikon sütőformába, majd forró sütőben süsd addig, amíg kissé megpirul a teteje.

A karamellhez kis lángon olvaszd fel a cukrot, és amikor már enyhén barna, add hozzá a tejszínt, egy kevés vajat és a sót, majd tálaláskor vékonyan locsold meg vele a felfújtat.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek