Persze hogy málnaszörppel a legfinomabb, de dobogós második helyre is kerülnie kell az egyik változatnak. Forró karamellszósszal és friss barackszeletekkel tálald.
Hozzávalók 3 személyre
A felfújthoz
- 1 bögre rizs
- 1.5 bögre tej
- 0.5 bögre aszalt barack felaprítva
- 1 teáskanál só
- 2 nagy evőkanál cukor
- 4 darab tojás
- 1 nagy evőkanál baracklekvár
- 1 teáskanál vaníliakivonat
A szószhoz
- 5 evőkanál cukor
- 1 deci tejszín
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál puha vaj
Elkészítés:
Főzd meg a tejben a rizst, és tedd félre hűlni. (Ha közben úgy látod, hogy szükséges, adj még hozzá egy kis tejet.) A tojások fehérjét verd fel, a sárgáját pedig dolgozd el a cukorral, lekvárral, vaníliával és a sóval. Keverd el a sárgáját a rizzsel, majd óvatosan a fehérjét is dolgozd bele, tedd egy kisebb szilikon sütőformába, majd forró sütőben süsd addig, amíg kissé megpirul a teteje.
A karamellhez kis lángon olvaszd fel a cukrot, és amikor már enyhén barna, add hozzá a tejszínt, egy kevés vajat és a sót, majd tálaláskor vékonyan locsold meg vele a felfújtat.