Tengerparti hangulat otthon – krémsajtos pizza szardellával és lime-mal

Vannak, akik nem szeretik a paradicsomot, na de olyanok azért már tényleg csak nagyon kevesen akadnak, akik a pizzát ne szeretnék. Mi következik ebből? Számos olyan olvasónk lehet, aki szomjazza egy-egy különleges, paradicsom nélkül készült pizza receptjét, a kemény magról nem is beszélve, akik minden formájában falnák a pizzát, színárnyalatoktól függetlenül. Szóljanak a fanfárok, ezen a héten különleges fehér pizzákra hoztunk ötleteket!

Utazni az idén a legtöbben jó eséllyel nem fogunk, így lassan el kell kezdenünk gondolkodni azon, hogyan lehet a legegyszerűbben megteremteni az egzotikus hangulatot otthon. Ez a pizza tökéletes módszer, már csak egy pohár Lambrusco, haladókak pedig néhány könyörtelen italo disco sláger kell a tökéletes olasz hangulathoz.

 

Garnélával és kagylóval is próbáld ki.
Garnélával és kagylóval is próbáld ki.Dontstop

Hozzávalók

  • 2 evőkanál tejföl
  • 0.5 doboz natúr sajtkrém
  • ízlés szerint só, bors, kapor
  • 0.5 darab biolime héja és leve
  • 1 kisebb doboz szardíniakonzerv
  • 1 adag pizzatészta
  • 1 gerezd fokhagyma összetörve
  • 10 deka szeletelt mozzarella
Recept idők

Boltokban vásárolható pizzatésztaalappal is készülhet, de nálunk is találsz egyszerű, bögrés receptet.

Elkészítés:

Keverd el a sajtkrémet a tejföllel, majd ízesítsd a sóval, fokhagymával, kaporral és borssal. Kend meg vele a tésztát, majd pakold a pizzára a többi hozzávalót. Negyedóra alatt, magas hőfokon, legalább 270 fokon süsd készre. Friss bazsalikommal és a lime héjával és levével tálald. 

Így készül a tökéletes, roppanós pizza Így készül a tökéletes, roppanós pizza

A tökéletes pizzarecept, ha jól alkalmazzuk arra is jó, hogy életünk párját meghódítsuk vele, nekem legalábbis sikerült.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Készítsd ma a halat szicíliai hangulatban, nem fogod megbánni!

Ha szereted a halászlevet és minden olyan fogást, ami percek alatt elkészül, ezt az olaszos halételt nem érdemes kihagynod a repertoárból. Bazsalikommal és oregánóval ízesített bulgur mellett a legfinomabb.

2020. október30., 06:08

Készíts tejfölös pizzát erdei gombákkal és sajttal

Nagyon egyszerű, mégis gyakran választjuk, ha épp olyasmit ennénk, ami a pizza és a langalló között van félúton.

2021. február14., 06:00

Ha pizzát ennél, de kerülnéd szénhidrátokat, készítsd el ezeket az olaszos csirkecombokat!

A pizza hangulatában, jó sok fűszeres paradicsommal és egy vagon sajttal készült ez a fogás, ami még a sokszor elég unalmas cukkinitészta tetején is remekül működik.

2021. március10., 10:24

Olívás-articsókás csirke olasz hangulatban

Egy nagy adag házi tészta és egy gyors, vajas pirítós mellett egyaránt remek ez a klassz fogás, amivel nyáron és a téli hónapokban is sikert arathatsz.

2021. július8., 10:44

Ezek a gyors, életmódváltó pizzák segítenek abban, hogy spórolj a szénhidrátokkal

Pestóval, friss, balzsamos paradicsomokkal és kedvenc olasz sonkáinkkal szeretjük a legjobban ezeket a pizzákat, amik akkor a legfinomabbak, ha minél több zöldség kerül a kis tortillalapok tetejére. Nálunk most életmódváltó verzióban készült, így nem került a tetejére túl sok sajt, csak egy-egy evőkanál frissen reszelt, aromás parmezán.

2021. január6., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek