Maradékmentés profin: rukkolapesto

Ezen a héten pestókat hoztunk, amiket azért szeretünk, mert húsok mellett a salátákat, tésztaféléket és a grillzöldségeket is feldobják, de még egy egyszerű leveles tésztába csomagolva is tökéletesek egy-egy falatka sajttal. Ám nem kizárólag bazsalikomból, fenyőmaggal készülhet pesto, most azt is megmutatjuk, hányféle növényünk alkalmas még arra, hogy tökéletes alapja legyen a fűszeres keveréknek.

Ha elkészültél vele, kanalazd egy forró, grillezett halloumi sajt tetejére, és tálald egy kis fahéjjal és sóval ízesített sült paradicsomszeletekkel. 

A pestoszépségverseny egyik dobogósa.
A pestoszépségverseny egyik dobogósa.smirart

Hozzávalók

  • 1 nagy csokor rukkola
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • néhány csepp citromlé
  • 0.5 deci olívaolaj
  • 0.5 bögre reszelt parmezán
  • 1 marék pirított fenyőmag
Recept idők

Elkészítés:

Dobd az aprítógépbe a fenyőmagot, majd keverd krémesre a többi hozzávalóval. A legvégén ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint. 

Pesto házilag: glutén-, tojás- és cukormentes recept Pesto házilag: glutén-, tojás- és cukormentes recept

A házilag elkészült pesto lehet mártogatós zöldséghez, köret hús mellé, kence pékárura vagy tésztaszósz. Gluténmentes, tojásmentes, cukormentes, húsmentes recept.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Lazac vörös pestóval – ennél nem kell gyorsabb és elegánsabb fogás

A jó minőségű húsok ízét nem érdemes erős aromákkal elnyomni, néhány kivétel mégis akad: a pesto, a szarvasgomba és a parmezán azért elfér bármelyik mellett. Ha citromosan, fokhagymásan már ettél belőle eleget, próbáld ki ezt a paradicsomos változatot is.

2021. szeptember21., 12:52

Legyen a reggeli pirítós olaszos: krémsajttal, pestóval és friss paradicsommal lesz a legfinomabb!

Tényleg nem kell sok ahhoz, hogy az ember akár a panelban is úgy érezze magát, mintha a tengerparton reggelizne éppen. Bebizonyítjuk.

2021. július20., 12:52

Ilyen is van: diós reteklevélpesto

Nem csak arra jó ez a recept, hogy megments vele egy adag kidobásra szánt reteklevelet – valóban finom és aromás pesto készülhet belőle, ami akár egy pirítós tetején is tökéletes.

2020. május7., 06:00

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek