Maradékmentés profin: rukkolapesto

Ezen a héten pestókat hoztunk, amiket azért szeretünk, mert húsok mellett a salátákat, tésztaféléket és a grillzöldségeket is feldobják, de még egy egyszerű leveles tésztába csomagolva is tökéletesek egy-egy falatka sajttal. Ám nem kizárólag bazsalikomból, fenyőmaggal készülhet pesto, most azt is megmutatjuk, hányféle növényünk alkalmas még arra, hogy tökéletes alapja legyen a fűszeres keveréknek.

Ha elkészültél vele, kanalazd egy forró, grillezett halloumi sajt tetejére, és tálald egy kis fahéjjal és sóval ízesített sült paradicsomszeletekkel. 

A pestoszépségverseny egyik dobogósa.
A pestoszépségverseny egyik dobogósa.smirart

Hozzávalók:

  • 1 nagy csokor rukkola
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • néhány csepp citromlé
  • 0.5 deci olívaolaj
  • 0.5 bögre reszelt parmezán
  • 1 marék pirított fenyőmag
Recept idők

Elkészítés:

Dobd az aprítógépbe a fenyőmagot, majd keverd krémesre a többi hozzávalóval. A legvégén ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint. 

kapcsolódó Pesto házilag: glutén-, tojás- és cukormentes recept
Pesto házilag: glutén-, tojás- és cukormentes recept

A házilag elkészült pesto lehet mártogatós zöldséghez, köret hús mellé, kence pékárura vagy tésztaszósz. Gluténmentes, tojásmentes, cukormentes, húsmentes recept.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Édesburgonyás quesadilla napon szárított sonkával és jó sok olvadt sajttal

Ha maradt az ebédről egy kevés édesburgonya-püré, használd fel vacsorára, és készítsd el vele ezt a remek quesadillát. Rengeteg reszelt vörös cheddar kerül bele, és azért, hogy a friss, ropogós zöldségek se maradjanak ki belőle, paradicsomot és rukkolát is töltöttünk a tekercsekbe.

október19., 09:24

Tudtad, hogy te is egyszerűen összedobhatod a vörös pestót?

Ha a zöld változatot szeretitek, jó eséllyel ez is ízleni fog, ráadásul mindenre alkalmas, amire a testvére is. A vörös pesto klassz ötlet akkor, ha egy kicsit feldobnád az otthoni menüt, de túl sokat nincs időd dolgozni a különlegességekkel.

2020. május7., 06:00

Készíts gyors, nyári salátát pulykahússal és vörös pestóval!

A pestótól minden finomabb, tehát olyan, mint a mogyoróvaj, a szarvasgombaolaj, a vaj, a tejszín vagy a parmezán. Na jó, talán nem minden fogás lesz jobb tőle, de az biztos, hogy a semleges, visszafogott ízű alapanyagokat remekül feldobja egy-egy kanál ebből az olaszos, fűszeres ízesítőből.

július21., 12:52

Ez az egyik legjobb őszi desszert: muffinok fahéjascsiga-ízben, citromos sajtkrémmel

A frissen sült, langyos fahéjas csigáknál nincs is finomabb, de ha épp nem töltenél időt a dupla kelesztéssel, készíts egy ahhoz hasonló édességet sokkal gyorsabban, sütőporral. A tetejére cukorral, fahéjjal és citrommal elkevert natúr sajtkrémből készíts sűrű mázat.

október22., 11:24

Pestóval töltött csirkemell – olasz hangulatban még finomabb

Ha igazán finom végeredményt szeretnél, ne hagyd ki a tetejéről a parmezánforgácsokat sem. Ezt a fogást mi a legegyszerűbb jégsalátakörettel szeretjük a legjobban, amit kenyérkockákkal és cézáröntettel szoktunk feldobni.

május10., 12:52

Van új a nap alatt pestoügyben: pisztáciás-füstölt sajtos pesto

Érdemes neki adni egy esélyt, mert nagyon klasszul életre kelti a grillezett cukkinit, padlizsánt és paradicsomokat is, így lesz belőlük izgalmas köret például egy-egy adag grillezett sajt mellett.

2020. május8., 07:32

Mustra