Ha egy nagy adagot készítesz belőle, a vega vendégek is garantáltan jóllaknak. Ha még jobban lenyűgöznéd őket, egy kevés cukkinis lecsó tetején tálald.
Hozzávalók
- 3 csokor szőlőlevél leforrázva
- 0.5 darab póréhagyma felaprítva
- só és bors ízlés szerint
- 1 bögre rizs
- 1 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 0.5 bögre fekete olíva apróra vágva
Elkészítés:
Párold üvegesre a hagymát egy kevés olajon, majd add hozzá a rizst, olívát, fahéjat, sót és borsot, és tedd félre legalább egy negyedórára. Ha ezzel megvagy, forrázd le a leveleket, és kezdd el tölteni egy-egy kanálnyi rizzsel, jó szorosan, az oldalukat tekerés közben behajtogatva.
Az elkészült tekercseket tedd szorosan egymás mellé a tálba, majd a tetejükre a következő sort. Ha mindet megtöltötted, takard le egy sor szőlőlevéllel, öntsd le annyi vízzel, amennyi ellepi, és főzd kis lángon még legalább 35-40 percen át. Friss citrommal meglocsolva tálald. Szuper minden görög és török hangulatú, szabad tűzön sült hús mellett, egy-egy adag citrommal meglocsolt, citromhéjjal és reszelt sajttal megszórt, fűszeres csirkecomb mellett is tökéletes.