Sajtrajongók, helló! Ez a csalános ravioli egy adag kéksajtot is kapott

A csalán önmagában nem egy nagy gasztronómiai élmény, tavasszal viszont szinte kötelező lenne a fogyasztása, annyira egészséges. Ha egyelőre te is dilemmázol, vajon hogy lehet a mindennapi fogások része a csalán úgy, hogy valami nagyon finom legyen a végeredmény, csekkold e heti receptjeinket, amik között 5 csalánnal készülő, tényleg finom étel is akad majd.

A csalán aromája mellett klasszul elfér a kéksajt, és ha igazán extra vacsorát készítenél, egy adag zelleres-almás saláta mellé tálald a frissen főtt raviolikat.

Egy kis tejszínes szósz és egy kevés petrezselyem elég a tetejére.
Egy kis tejszínes szósz és egy kevés petrezselyem elég a tetejére.trexec

Hozzávalók

A töltelékhez

  • 1 kisebb csokor apróra vágotta csalán
  • 10 deka kéksajt
  • 2 deka vaj
  • 2 gerezd áttört fokhagyma
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál gríz

A tésztához

  • 2 nagyobb tojássárgája
  • 30 deka liszt
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 0.5 deci víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Gyúrj rugalmas tésztát a hozzávalókból, majd kicsit olajozd be a tetejét és pihentesd legalább negyedórán át. 

Közben egyszerűen keverd el a töltelék hozzávalóit, majd ha letelt az idő, nyújtsd ki a tésztát kifejezetten vékonyra. A fokhagymát a vajban futtasd meg a csalánlevelekkel. Sózd és párold 5 percen át. Ezek után add hozzá a sajtot és a búzadarát (és ha úgy látod, hogy szükséges, egy evőkanál natúr krémsajtot is tehetsz a keverékbe).

Halmozd 5 centis távolságra a tölteléket a tészta felén, majd a másik felét is borítsd rá. (Szerencsés, ha a kimaradt tésztákat előtte megkened a tojásfehéjével.) Ezek után nyomkodd egy kicsit össze, majd vágd fel a tésztát derelyevágóval. Bő, sós vízben, 4-5 perc alatt főzd készre, kisebb adagokban. 

Ezek a világ legrégebbi receptjei – Melyik fogást kóstolnád meg? Ezek a világ legrégebbi receptjei – Melyik fogást kóstolnád meg?

Egy kanál csalánpudingot? Vagy egy falatot Ötzi palacsintájából?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Napi nosztalgia: a nagymamád tejes pitéjét te is könnyen összedobhatod

Gyümölcsraguval, fahájas porcukorral és fűszeres narancslekvárral is nagyon finom, de akkor sem tévedsz nagyot, ha sűrű csokiszósszal és tejszínnel tálalod.

2022. február8., 07:24

Mikrós, mini csokitorta 3 perc alatt – egy nagy kanál mogyorókrémmel a tetején a legfinomabb!

Ha egyszemélyes desszertre vágysz, éppen elég egy mikrós bögresüti. Ha pedig igazán finomra szeretnéd készíteni, a Nutella mellé egy kevés tejszínhab is kerüljön a tetejére.

2022. február10., 06:24

Tavaszi újhagymás csalánpesto – jó sok parmezánnal és snidlinggel lesz a legfinomabb

Az aromás újhagyma kevésbé aromás zöldje a legjobb, ami ezzel a csalános finomsággal történhet. Elég belőle egy kiskanálnyi adag egy vajas pirítóson, és egy perc alatt izgalmas vacsorát dobhatsz össze. Ha te is rajongod az olvadt sajtot, edd melegszendvicsként és olvassz egy nagy adagot a tetejére.

2021. április28., 12:52

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Gyors tavaszi különlegesség: csalánkrémleves szarvasgombás krutonnal

Ha csalánból főzöl, és nem vagy a gyógynövényes aromák rajongója, érdemes elővenned az izgalmas, erőteljes ízeket, amiket szuperül kísér majd ez az egészséges hozzávaló. Ezért olyan tökéletes páros a csalán és szarvasgomba is, amit ezzel az egyszerű recepttel bizonyítunk.

2020. április30., 06:00

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek