Abbahagyhatatlan: snidlinges-parmezános csalánpesto

A csalán önmagában nem egy nagy gasztronómiai élmény, tavasszal viszont szinte kötelező lenne a fogyasztása, annyira egészséges. Ha egyelőre te is dilemmázol, vajon hogy lehet a mindennapi fogások része a csalán úgy, hogy valami nagyon finom legyen a végeredmény, csekkold e heti receptjeinket, amik között 5 csalánnal készülő, tényleg finom étel is akad majd.

Isteni benne egy nagy adag parmezán és fenyőmag, de akár pecorino sajttal is kipróbálhatod. Pirítósok tetején, frissen főtt házi tésztával elkeverve tökéletes, egyszerű és egészséges étel lesz belőle.

Csalánból is finom.
Csalánból is finom.gojak

Hozzávalók

  • 2 csokor csalán
  • 1 nagy csokor snidling
  • 0.5 bögre pirított fenyőmag
  • 1 deci olívaolaj
  • 0.5 kisebb darab biocitrom leve és héja
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 kávéskanál méz
  • 1 bögre reszelt parmezán
Recept idők

Elkészítés:

Nem lesz vele nehéz dolgod: keverj el minden hozzávalót egy turmixban vagy apítógépben, majd egyesével adagold hozzá a fűszereket és ízesítőket ízlés szerint. Ha ezzel megvagy, töltsd ki üvegekbe és használd fel tészták, pirítós vagy saláták tetején. Kicsit olajosabban és citromosabban remek salátaöntet lesz belőle. 

Készítsen gnocchit csalánnal! Készítsen gnocchit csalánnal!

Az olasz gnocchi a krumplisnudli tesója. A csalán csak első hallásra bizarr hozzávaló, ha szereti a gyógynövényeket, és szeret kísérletezni, vágjon bele bátran!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Csalános tojáskosárkák – nálunk egy adag parmezán dobta fel a tavaszi finomságot

Ha az újhagyma zöldje megmarad, abból is adj ehhez a fogáshoz, és ne hagyd ki belőle a hűtőben árválkodó nyers és párolt zöldségeket sem. Minél többet találsz belőlük, annál finomabb lesz.

2021. április14., 10:24

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

A tojásos nokedlit csalánnal és olvadt sajtokkal is érdemes kipróbálnod

A csalán szuperegészséges, remek smoothie-k alapanyagaként és pestókban is elrejthető, de még jobb, ha bazsalikommal elkeverve a nokedli tésztájába forgatod.

2021. április13., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek