Azért a hidegen készülő, bodzás sajttortánál nem sok finomabb, tavaszi desszert létezik

A bodzavirág aromája semmihez nem hasonlítható, és nincs okod arra sem, hogy csak a tavaszi limonádéidat ízesítsd vele. Készíthetsz vele smoothie-kat, sütit, fánkot és fagylaltot – ezen a héten össze is gyűjtöttünk néhány klassz bodzás receptet.

Mondjuk az érveket: csak néhány alapanyag kell hozzá, isteni finom, igazán tavaszi és különleges, és annyira egyszerű, hogy egy másnapos lamantin is össze tudja dobni. Készítheted egy extra eperzseléréteggel, de piríthatsz a tetejére citrushéjakkal ízesített tojásfehérjét is. Ha felnőtteknek készül, egy kis máklikőr is kerülhet a kekszes rétegbe. 

A tetejére bodzaszöpből és zselatinból készíthetsz zselét.
A tetejére bodzaszöpből és zselatinból készíthetsz zselét.Foodcollection RF

Hozzávalók

  • 7 deka olvasztott vaj
  • 20 deka ledarált zabkeksz
  • 2 evőkanál görög joghurt
  • 1 mokkáskanál
  • 5 deka porcukor
  • 12 deka expressz zselatin
  • 2 bögre bodzavirág a szára nélkül
  • 2 deci hideg habtejszín
  • 25 deka mascarpone
  • 0.5 darab biocitrom héja
Recept idők

Elkészítés:

A vajat és a kekszet keverd el egymással, nyomkodd egy kisebb tortaforma aljára, majd tedd a hűtőbe. 

Verd fel a tejszínt, majd add hozzá az összes kimaradt hozzávalót, és alaposan dolgozd el a keveréket. Öntsd a keksz tetejére, és adj neki 1-2 órát a hűtőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek