Mondjuk az érveket: csak néhány alapanyag kell hozzá, isteni finom, igazán tavaszi és különleges, és annyira egyszerű, hogy egy másnapos lamantin is össze tudja dobni. Készítheted egy extra eperzseléréteggel, de piríthatsz a tetejére citrushéjakkal ízesített tojásfehérjét is. Ha felnőtteknek készül, egy kis máklikőr is kerülhet a kekszes rétegbe.
Hozzávalók
- 7 deka olvasztott vaj
- 20 deka ledarált zabkeksz
- 2 evőkanál görög joghurt
- 1 mokkáskanál só
- 5 deka porcukor
- 12 deka expressz zselatin
- 2 bögre bodzavirág a szára nélkül
- 2 deci hideg habtejszín
- 25 deka mascarpone
- 0.5 darab biocitrom héja
Elkészítés:
A vajat és a kekszet keverd el egymással, nyomkodd egy kisebb tortaforma aljára, majd tedd a hűtőbe.
Verd fel a tejszínt, majd add hozzá az összes kimaradt hozzávalót, és alaposan dolgozd el a keveréket. Öntsd a keksz tetejére, és adj neki 1-2 órát a hűtőben.