Lehet a bundás kenyér is különleges: fahéjjal, tejszínnel és naranccsal

Ha valamikor, akkor most akad idő egy-egy nagyobb villásreggelire, ami után általában délutánig meg sem éhezik az ember. Ha ti is összedobnátok egyet a hétvégén, 5 különleges recepttel segítünk abban, hogy valóban különleges legyen az alkalom.

Ha az epret jobban szereted, abból is készíthetsz egy savanykás ragut a tepsiben sült bundás kenyér mellé. Hedonista változatban egy kevés frissen felvert tejszínhab és matchapor is jár az epres változat tetejére. A narancsoshoz friss narancsszeleteket és mandulatejből készült tejeskávét vagy kakaót kínálj.

Friss gyümölcsökkel és mandulaszeletekkel a legfinomabb.
Friss gyümölcsökkel és mandulaszeletekkel a legfinomabb.Fotó: Alexandra Grablewski

Hozzávalók:

  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 5 deka cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 6 szelet fehér kenyér
  • 1 deci tejszín
  • 1 darab bionarancs héja (a tetejére)
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4.5 deci tej
  • 4 evőkanál tojás
  • 1 nagy evőkanál narancslekvár
Recept idők

Elkészítés:

Vajazz ki egy jénait, majd keverd el az összes folyékony hozzávalót és ízesítőt alaposan egymással. Mártogasd meg a keverékben a kenyérszeleteket, majd tedd őket a tálba egymás mellé, és öntsd le őket a maradék folyadékkal. Ha teheted, adj neki fél órát a hűtőben, majd süsd készre 35 perc alatt, és hagyd langyosra hűlni. 

Felmelegített vajból, narancslekvárból, narancsléből és a gyümölcs héjából készíthetsz hozzá illő szirupot. Még jobb, ha friss gyümölcsökkel és pirított mandulaszeletekkel tálalod. 

 

Videó: ha a bundás kenyér szintet lép
Videó: ha a bundás kenyér szintet lép

Kéne valami egyszerű, de jó ötlet reggelire? Négy variáció egy gyors videóban.

Tovább »

Még több recept

Vacsorára is tökéletes: tejszínes bundás kenyér sütőben hideg prosciuttofalatokkal

Egy kevés savanyított zeller vagy bazsalikomos-balzsamecetes koktélparadicsom elég mellé köretnek.

június14., 06:00

A francia bundás kenyér tulajdonképpen egy édesség, amihez csak ürügy a reggel

Elegáns változatban tejszínnel is készülhet, kalácsból.

2019. október15., 12:04

Ez a nyári citromos-sült fokhagymás hummusz sokkal izgalmasabb, mint a hagyományos változat

A hummuszt egyszerűen új szintre emeli az édeskés sült fokhagyma és a citromhéj.

augusztus12., 06:04

Ünnepi hangulatban: Pavlova borsos-rumos gránátalmával és egy nagy adag tejszínhabbal

Ez a desszert annyira elegáns, hogy vendégváráskor és egy nyári bulin vagy szülinapon is megállja a helyét.

augusztus8., 08:11

Bundás kenyér kolbászkrémmel, magyaros változatban

Ha imádod a magyaros fogásokat, ez a kolbászkrémes bundás kenyér lehet a kedvenced. Egy nagy adag retró, ecetes lila hagymával tálald vacsorára.

május3., 06:00

Még egy klassz ötlet hétvégi brunchra: bundás kenyér casserole áfonyával

Elég vicces kifejezés a „bundás kenyér casserole”, de mennyivel elegánsabb, mint ha azt mondanánk, hogy rakott kenyérszeletek, esetleg csőben sült, tojásos szárazkenyér-falatkák.

március13., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.