Jöjjön még egy kis quiche, ezúttal kecskesajttal, sonkával és kukoricával

Ha valamikor, akkor most akad idő egy-egy nagyobb villásreggelire, ami után általában délutánig meg sem éhezik az ember. Ha ti is összedobnátok egyet a hétvégén, 5 különleges recepttel segítünk abban, hogy valóban különleges legyen az alkalom.

A quiche alaptésztájához elég 20 deka lisztet, 1 tojást, 1 evőkanál hideg vizet, 12 deka vajat és egy kevés sót és cukrot összedolgoznod. Rapid vátozatban pedig csak bonts fel egy leveles tésztát hozzá. Házi tésztával linzeresebb, a boltival puhább lesz a végeredmény. 

Házi tésztából linzeresebb, boltiból puhább a végeredmény.
Házi tésztából linzeresebb, boltiból puhább a végeredmény.MarkGillow

Hozzávalók

  • 1 zacskó leveles tészta
  • 5 kisebb tojás
  • 1 bögre felkockázott sonka
  • 1 deci tejszín
  • 4 evőkanál csemegekukorica-konzerv
  • 7 deka kecskesajt
  • 1 bögre reszelt trappista
  • 2 marék rukkola
  • 1 evőkanál tejföl
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát nyújtsd ki a piteformának megfelelő méretűre, majd tedd a formába. Villával szurkáld meg, és süsd elő 5-10 perc alatt előmelegített sütőben.

Közben a tojást a tejszínnel és a tejföllel keverd el, és ízesítsd sóval, borssal a keveréket. Add hozzá a sonkát, reszelt sajtot és a kukoricát, majd mehet a keverék a tésztára, majd a tojással összedolgozott tejszín és tejföl is. Süsd 160 fokon 25 percen át a sütőben, a kecskesajtot és a rukkolát frissen szórd a tetejére, miután langyosra hűlt.

Ebben a húsvéti quiche-ben a sonka és tojás maradéka is elfér Ebben a húsvéti quiche-ben a sonka és tojás maradéka is elfér

Húsvétkor szeretünk úgy háromszor annyi tojást felhalmozni, mint amennyire szükségünk lesz. Ha te is így jártál, most hoztunk néhány ötletet arra, hogy a rántotta mellett milyen finomságokba érdemes felhasználnod a megmaradt tojásokat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Ez a gombás-tonhalas quiche tökéletes hétvégi reggeli lesz

Végre egy olyan fogás, amiben nemcsak az olajos tonhal finom, hanem kalóriaszegény változata is. Kapros szósszal lelocsolt, friss zöldségek mellett tálald.

2021. március7., 12:52

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Húsvét utáni reggeliötlet: sonkás-édesburgonyás quiche alpesi sajttal és medvehagymával

Ha épp van időtök egy tartalmas reggelire, dobjatok össze egy jó quiche-t, ha pedig gyors változatban készítenéd, leveles tésztára halmozd a tojásos tölteléket.

2020. április15., 06:00

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek