Most van idő megtanulni, hogyan készül a friss, házi bagel

Ha valamikor, akkor most akad idő egy-egy nagyobb villásreggelire, ami után általában délutánig meg sem éhezik az ember. Ha ti is összedobnátok egyet a hétvégén, 5 különleges recepttel segítünk abban, hogy valóban különleges legyen az alkalom.

A bagel egy kicsit olyan, mint Columbo felesége: gyakran hallunk róla, de talán nem is létezik, mert olyan ritkán juthatunk hozzá. Míg a fura nyomozó nejét elővarázsolni lehetetlen, a bagelt simán összedobhatod egy-egy ráérős reggelen. Az egész nem lesz éppen annyira gyors, mint egy kevert süti elkészítése, de garantáltan megéri. Kapros-savanyú uborkás sajtkrémmel és lazacszeletekkel a legfinomabb.

Azért ez megéri a munkát.
Azért ez megéri a munkát.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók:

  • 55 deka átszitált liszt
  • 15 gramm élesztő
  • 1 nagyobb evőkanál cukor (és egy a vízbe)
  • 1 csapott evőkanál
  • ízlés szerint szezámmag, lenmag vagy mák (a szóráshoz)
  • 1 teáskanál étolaj
  • 1 bögre langyos víz
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd fel az élesztőt a vízben a cukorral, majd ezek után add a sóval, olajjal elkevert liszthez, és dagassz belőle rugalmas tésztát. 

Keleszd egy órán át langyos helyen, majd formázz belőle bagelformákat, és adj még nekik legalább fél óra pihenőt.

Forralj vizet egy evőkanálnyi cukorral, közben készíts elő egy mély tálat, tele jéghideg vízzel. (Ezekben főnek és hűlnek majd a bagelek sütés előtt.) Amikor felforrt a víz, szűrőkanállal tedd a bageleket a forró vízbe oldalanként 30-30 másodpercre, majd mehetnek a jeges vízbe, onnan pedig előmelegített sütőbe. 200 fokon 10 perc alatt el is készülnek.

 

A legtökéletesebb reggeli: egy adag bagel lazacos-uborkás sajtkrémmel
A legtökéletesebb reggeli: egy adag bagel lazacos-uborkás sajtkrémmel

Naná, hogy bármilyen sűrű, tartalmas zsömlével finom lesz ez a melegszendvics, amit csak félig kell megpirítanod, majd rákanalazni a hideg, lazacos krémet, ami szuperül illik majd az olvadt sajthoz.

Tovább »

Még több recept

Húsokon és grillezett sajt mellett is tökéletes lesz ez a barackos salsa

Imádjuk, amikor egy fogáson belül az édes, a sós, a csípős és a savanykás ízek is megjelennek, naná, hogy rajongjuk ezt a sokféleképpen felhasználható salsát is.

augusztus9., 06:04

Nyári barackos-avokádós saláta csirkével és baconnel

Nektarinnal, hámozott őszibarackkal, de akár sárgabarackkal is készíthető ez a szuper saláta, amiben a gyümölcsök édességét egy kevés sós feta és a baconockák egészítik ki.

augusztus8., 08:11

A legtökéletesebb reggeli: egy adag bagel lazacos-uborkás sajtkrémmel

Naná, hogy bármilyen sűrű, tartalmas zsömlével finom lesz ez a melegszendvics, amit csak félig kell megpirítanod, majd rákanalazni a hideg, lazacos krémet, ami szuperül illik majd az olvadt sajthoz.

február27., 10:40

Ez a Pavlova nálunk gyömbéres-citromos mascarponekrémmel és fehércsoki-öntettel készült

Ha megúsznád a gyümölcsök aprítását, egy klassz, nyári gyömbéres krémet kanalazz a ropogós sütemények közepére, majd egy nagy adag házi tejszín és fehércsoki-krém következzen.

augusztus7., 06:04

Pavlova hideg barackos-vaníliás raguval és pisztáciával

A csonthéjasok bőven kaptak szerepet ebben a desszertben, a pisztácia mellett egy kevés diólikőr is került a barackok mellé, így lett igazán finom a végeredmény.

augusztus9., 06:04

Barackos-fahéjas csiga – gyümölcsökkel is próbáld ki az egyik legnagyobb kedvencet!

A fahéjas csiga valamiért tényleg az egyik legfinomabb desszert, ami csak még jobb lesz egy adag nyári gyümölcsraguval vagy a tetején a cukormázba ragadt gyümölcsökkel. A mienk ezúttal egy felnőtt változat lett.

augusztus7., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.