Most van idő megtanulni, hogyan készül a friss, házi bagel

Ha valamikor, akkor most akad idő egy-egy nagyobb villásreggelire, ami után általában délutánig meg sem éhezik az ember. Ha ti is összedobnátok egyet a hétvégén, 5 különleges recepttel segítünk abban, hogy valóban különleges legyen az alkalom.

A bagel egy kicsit olyan, mint Columbo felesége: gyakran hallunk róla, de talán nem is létezik, mert olyan ritkán juthatunk hozzá. Míg a fura nyomozó nejét elővarázsolni lehetetlen, a bagelt simán összedobhatod egy-egy ráérős reggelen. Az egész nem lesz éppen annyira gyors, mint egy kevert süti elkészítése, de garantáltan megéri. Kapros-savanyú uborkás sajtkrémmel és lazacszeletekkel a legfinomabb.

Azért ez megéri a munkát.
Azért ez megéri a munkát.LauriPatterson

Hozzávalók

  • 55 deka átszitált liszt
  • 15 gramm élesztő
  • 1 nagyobb evőkanál cukor (és egy a vízbe)
  • 1 csapott evőkanál
  • ízlés szerint szezámmag, lenmag vagy mák (a szóráshoz)
  • 1 teáskanál étolaj
  • 1 bögre langyos víz
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd fel az élesztőt a vízben a cukorral, majd ezek után add a sóval, olajjal elkevert liszthez, és dagassz belőle rugalmas tésztát. 

Keleszd egy órán át langyos helyen, majd formázz belőle bagelformákat, és adj még nekik legalább fél óra pihenőt.

Forralj vizet egy evőkanálnyi cukorral, közben készíts elő egy mély tálat, tele jéghideg vízzel. (Ezekben főnek és hűlnek majd a bagelek sütés előtt.) Amikor felforrt a víz, szűrőkanállal tedd a bageleket a forró vízbe oldalanként 30-30 másodpercre, majd mehetnek a jeges vízbe, onnan pedig előmelegített sütőbe. 200 fokon 10 perc alatt el is készülnek.

 

A legtökéletesebb reggeli: egy adag bagel lazacos-uborkás sajtkrémmel A legtökéletesebb reggeli: egy adag bagel lazacos-uborkás sajtkrémmel

Naná, hogy bármilyen sűrű, tartalmas zsömlével finom lesz ez a melegszendvics, amit csak félig kell megpirítanod, majd rákanalazni a hideg, lazacos krémet, ami szuperül illik majd az olvadt sajthoz.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Olcsó, kiadós és isteni: tejszínes-tárkonyos burgonyaleves baconnel

Ha a magyaros változatot már próbáltad, itt az ideje annak, hogy ezt a francia hangulatút is összedobd!

2022. február9., 06:24

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Mutatjuk a legújabb kedvenced: csirkés wrap mogyorószósszal

Annyira finom és olyan egyszerű ez a fogás, hogy legszívesebben egész nap ezt falnánk!

2022. február12., 06:24

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Napi nosztalgia: a nagymamád tejes pitéjét te is könnyen összedobhatod

Gyümölcsraguval, fahájas porcukorral és fűszeres narancslekvárral is nagyon finom, de akkor sem tévedsz nagyot, ha sűrű csokiszósszal és tejszínnel tálalod.

2022. február8., 07:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek