Könnyű, édesburgonyás és főételként is bevetheted: paprikás csicseriborsó-saláta

Valahová el kellett tűnnie a boltokból annak a rengeteg konzervnek és készételnek, és ha te is azok között vagy, akiknél lapul belül néhány a kamrában, figyeld e heti receptjeinket, amikben a legfinomabb, konzervekből is összedobható ételeket mutatjuk meg!

Szeretjük a csicseriborsót, és azt is tudjuk, hogy egészséges, már csak az maradt hátra, hogy valahogy felokoskodjuk az otthoni menükártyára a palacsinták és a rakott krumpli közé. Ez az egész nem lehetetlen: egy jó kis baconös, paprikás salátában már egészen ismerős és nagyon is finom köret lesz belőle, például egy-egy grillezett hússzelet mellett. Ha a bacont kihagyod, és helyette friss zöldségekkel kevered el, a hússal egy könnyű vacsorát dobhatsz össze a csicseriborsós alapból.

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 evőkanál baconkocka
  • ízlés szerint só, bors, kömény, füstöltpaprika-por
  • 30 deka főtt csicseriborsó
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1 nagyobb darab felkockázott édesburgonya
  • 1 kisebb csokor összevágott friss snidling
  • 2 marék feldarabolt friss koktélparadicsom
Recept idők

Elkészítés:

Add a forró vajhoz a bacont és az édesburgonyát. Hagyd egy keveset puhulni, majd mehet hozzá a lecsöpögtetett csicseriborsó és a fűszerek is. Ha elkészültél, vedd le a tűzről, keverd el benne a többi hozzávalót és tálald meleg salátaként. Csilivel vagy parmezánnal teheted még érdekesebbé, de a friss, olasz fűszerek is jól illenek hozzá. 

Édesburgonya-rajongó vagy? Próbáld ki egy kevés parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve! Édesburgonya-rajongó vagy? Próbáld ki egy kevés parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve!

A gomba és a spenót mellé nálunk egy kevés parmezán is került, a spenót pedig egy kevés vajon puhult, fokhagymával, ami nagyon jól illik az édeskés burgonya ízéhez.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Sült csirke édesburgonyával és fűszeres joghurttal

Indiai változatban is remek lehet a fűszeres joghurt egy adag garam masalával, de nálunk most egy kanál juhtúró, citrom, kapor és többféle, kerti zöldfűszer került bele.

2021. augusztus9., 10:24

Édesburgonyás krokett – kéksajtos öntettel és csirkemellel a legfinomabb

Ez a gyors krokett remek köret lehet, és ha vega vagy, csak locsold meg egy kevés sajtszósszal és grillezz mellé néhány szelet nektarint. Könnyű ebédként és vacsoraként is megállja a helyét.

2021. szeptember29., 10:24

Remek őszi vacsora: lasagne édesburgonyás sajtszósszal

Ha szereted a lasagnét és az édesburgonyát is, miért ne keverhetnéd két kedvenced egy fogásban? Nálunk vörös cheddar és mozzarella került a tetejére, de természetesen bármelyik kedvenc sajtottal isteni lesz ez a klasszikus.

2021. szeptember28., 10:24

Spenótos csicseriborsó-saláta sült fokhagymával

Ha te is szereted a csicseriborsót, akárcsak a spenótot és minden olyan ételt, amik napközben nem nehezítenek el, jó hírünk van. Ez a fogás remekül laktat, mégsem tör majd rád utána a kajakóma.

2021. március4., 08:53

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek