Könnyű, édesburgonyás és főételként is bevetheted: paprikás csicseriborsó-saláta

Valahová el kellett tűnnie a boltokból annak a rengeteg konzervnek és készételnek, és ha te is azok között vagy, akiknél lapul belül néhány a kamrában, figyeld e heti receptjeinket, amikben a legfinomabb, konzervekből is összedobható ételeket mutatjuk meg!

Szeretjük a csicseriborsót, és azt is tudjuk, hogy egészséges, már csak az maradt hátra, hogy valahogy felokoskodjuk az otthoni menükártyára a palacsinták és a rakott krumpli közé. Ez az egész nem lehetetlen: egy jó kis baconös, paprikás salátában már egészen ismerős és nagyon is finom köret lesz belőle, például egy-egy grillezett hússzelet mellett. Ha a bacont kihagyod, és helyette friss zöldségekkel kevered el, a hússal egy könnyű vacsorát dobhatsz össze a csicseriborsós alapból.

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 evőkanál baconkocka
  • ízlés szerint só, bors, kömény, füstöltpaprika-por
  • 30 deka főtt csicseriborsó
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1 nagyobb darab felkockázott édesburgonya
  • 1 kisebb csokor összevágott friss snidling
  • 2 marék feldarabolt friss koktélparadicsom
Recept idők

Elkészítés:

Add a forró vajhoz a bacont és az édesburgonyát. Hagyd egy keveset puhulni, majd mehet hozzá a lecsöpögtetett csicseriborsó és a fűszerek is. Ha elkészültél, vedd le a tűzről, keverd el benne a többi hozzávalót és tálald meleg salátaként. Csilivel vagy parmezánnal teheted még érdekesebbé, de a friss, olasz fűszerek is jól illenek hozzá. 

kapcsolódó Édesburgonya-rajongó vagy? Próbáld ki egy kevés parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve!
Édesburgonya-rajongó vagy? Próbáld ki egy kevés parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve!

A gomba és a spenót mellé nálunk egy kevés parmezán is került, a spenót pedig egy kevés vajon puhult, fokhagymával, ami nagyon jól illik az édeskés burgonya ízéhez.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Egy remek, laktató vacsoratipp: kókuszkrémes csicseriborsóleves

Indiai hangulatú finomság, ami eléggé laktat ahhoz, hogy egy könnyű vacsora válhasson belőle. Miután elkészült apríts bele egy keveset azokból a friss zöldségekből, amiket épp a hűtőben találsz - az egészséges hozzávalókból remek levesbetét lesz.

2021. október4., 12:52

Két kedvencünk egyben: édesburgonya-lasagne rengeteg olvadt sajttal

Egy adag lasagne bármikor jöhet, ha pedig egy kicsit egészségesebb verziójával találkozunk, még jobban szeretjük. Már mutatjuk is, milyen könnyen elkészíthető édesburgonyából.

2021. március26., 10:24

Barbecue-csirkeraguval töltött édesburgonyák – egy adag rukkolasaláta is elég mellé

Tökéletes hús-köret kombináció, ami hagyományos burgonyával és batátával is működik. Olvaszd rá kedvenc sajtod, majd tálald fokhagymás tejföllel és friss zöldfűszerekkel.

2021. március27., 12:45

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

február23., 10:08

Csípős csicseriborsós ragu petrezselyemmel

Ez a remek ragu akár köretként, de vegetáriánus vendégeknek főételként is tálalható egy nagy adag párolt rizs tetején.

2021. augusztus19., 10:24

Palacsinta édesburgonyából? Egy adag sós karamellszósz lesz a legfinomabb mellette

Ha már kóstoltad az amerikai változatot, az almásat, a sósat és a fűszereset, itt az ideje, hogy az édesburgonyás változatnak is adj egy esélyt. Juharsziruppal, sós vajjal és pekándióval a legfinomabb.

2021. március26., 12:52

Mustra