Könnyű, édesburgonyás és főételként is bevetheted: paprikás csicseriborsó-saláta

Valahová el kellett tűnnie a boltokból annak a rengeteg konzervnek és készételnek, és ha te is azok között vagy, akiknél lapul belül néhány a kamrában, figyeld e heti receptjeinket, amikben a legfinomabb, konzervekből is összedobható ételeket mutatjuk meg!

Szeretjük a csicseriborsót, és azt is tudjuk, hogy egészséges, már csak az maradt hátra, hogy valahogy felokoskodjuk az otthoni menükártyára a palacsinták és a rakott krumpli közé. Ez az egész nem lehetetlen: egy jó kis baconös, paprikás salátában már egészen ismerős és nagyon is finom köret lesz belőle, például egy-egy grillezett hússzelet mellett. Ha a bacont kihagyod, és helyette friss zöldségekkel kevered el, a hússal egy könnyű vacsorát dobhatsz össze a csicseriborsós alapból.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 evőkanál baconkocka
  • ízlés szerint só, bors, kömény, füstöltpaprika-por
  • 30 deka főtt csicseriborsó
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1 nagyobb darab felkockázott édesburgonya
  • 1 kisebb csokor összevágott friss snidling
  • 2 marék feldarabolt friss koktélparadicsom
Recept idők

Elkészítés:

Add a forró vajhoz a bacont és az édesburgonyát. Hagyd egy keveset puhulni, majd mehet hozzá a lecsöpögtetett csicseriborsó és a fűszerek is. Ha elkészültél, vedd le a tűzről, keverd el benne a többi hozzávalót és tálald meleg salátaként. Csilivel vagy parmezánnal teheted még érdekesebbé, de a friss, olasz fűszerek is jól illenek hozzá. 

Édesburgonya-rajongó vagy? Próbáld ki egy kevés parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve!
Édesburgonya-rajongó vagy? Próbáld ki egy kevés parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve!

A gomba és a spenót mellé nálunk egy kevés parmezán is került, a spenót pedig egy kevés vajon puhult, fokhagymával, ami nagyon jól illik az édeskés burgonya ízéhez.

Tovább »

Még több recept

Az édesburgonya-püré egy kis fahéjjal, gyömbérrel és tejszínnel lesz az igazi

Bármilyen egyszerűen fűszerezett húst vagy rántott zöldséget feldob ez a különlegesen ízesített köret, aminek a tetejére ropogós sülthagyma-kockákat vagy pirított tökmagot is szórhatsz – ezekkel még izgalmasabb és tartalmasabb lesz.

március4., 06:00

Szereted az édesburgonyát? Próbáld ki levesben egy kevés körtével és pirított tökmaggal!

Ha a tökmag nem jönne be, köményes csicseriborsóval is tálalhatod ezt a krémes levest, amit akkor is könnyen összedobsz majd, ha még nincs sok konyhai rutinod.

március12., 06:00

Egyszerű, hideg rumos-mentás gyümölcsleves – nem kell ennél fenszibb a kánikulában

Egy kevés rum, menta, és szinte bármilyen gyümölcsből lehet egy rendhagyó nyári leves.

augusztus2., 06:04

Hús nélküli töltött cukkinihajók: glutén-, tojás- és cukormentes recept

Gazdag ízvilágú töltött cukkini hús nélkül, csicseriborsóval és kaliforniai paprikával. Alapból gluténmentes, tojásmentes, cukormentes, de a sajt elhagyásával tejmentesen, vegán verzióban is elkészíthetjük, az elkészült étel ráadásul low carb lesz.

május19., 06:00

Nagyon nyári desszert: Pavlova grillezett nektarinnal és limoncellóval

Pavlovát készíteni nem nehéz, csak tarts be minden szabályt, és készíts egy olyan gyümölcsből egy különleges ragut, aminek épp szezonja van. Ha egy kevés zöldfűszert és citromlikőrt is adsz hozzá, még izgalmasabb lesz a végeredmény.

augusztus5., 06:04

Gyömbéres-gránátalmás eperleves – néhány mentás rizsgombóccal lesz az igazi

Nem kell túlgondolnod, vagy külön bevásárolnod miatta – ha épp nincs gyömbér a közelben, egy kevés Cayenne-csilivel adj extra aromákat ennek a levesnek.

augusztus6., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.