Készítheted olaszosan, de mákkal, grízzel és egy tejszínes, húsos ragu alatt is tökéletes a házi tészta. Egyszerűen, csíkokra vágva tökéletes tagliatelle (széles metélt) lesz a végeredmény.
Hozzávalók
- 50 deka liszt
- 4 darab tojás
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál víz (ha szükséges)
Elkészítés:
Apránként dolgozd össze az egymással és a sóval elkevert tojásokat a liszttel úgy, hogy egy közepesen kemény tésztát kapj. Kend le egy kis étolajjal, és pihentesd legalább negyedórán át, majd nyújtsd vékonyra és vágd csíkokra. Lobogó, sós vízben néhány perc alatt elkészül.
Két terméknél magasabb penésztartalmat mutattak ki, egy “vitaminnal dúsított” lisztről pedig kiderült, hogy a kimutatási határértéket sem éri el.
Tovább olvasom