Valami új, valami régi, valami kék: medvehagyma-saláta camembert-rel és szilvás öntettel

Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.

A medvehagyma friss, pikáns aromája mellett nincs is jobb, mint néhány falat camembert sajt, körte és egy kis szilvás öntet. Ha hedonista módban vagy, sült baconkockákkal hintsd meg a tetejét, a kiolvadt szalonnazsírt pedig az öntethez használd fel!

Hozzávalók 2 személyre

Az öntethez:

  • 0.5 csésze olívaolaj
  • 1 nagy evőkanál szilvalekvár
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • ízlés szerint só és fehér bors

A salátához:

  • 15 deka felkockázott camembert sajt
  • 2 darab megtisztított, felkockázott körte
  • 1 kisebb csokor felaprított medvehagyma
  • 0.5 fej felcsíkozott jégsaláta
  • 0.5 csésze baconkocka
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg kissé a szalonnakockákat, majd rétegezd a hozzávalókat 2 tényérra. Az öntet hozzávalóit alaposan dolgozd el egymással, majd kis csészékbe tálald a saláta mellé. Friss dióval és avokádóval teheted még gazdagabbá.

A saláta, ami főételként is tökéletes: olasz balzsamecetes zöldségek fűszeres kenyérkockákkal és kecskesajttal A saláta, ami főételként is tökéletes: olasz balzsamecetes zöldségek fűszeres kenyérkockákkal és kecskesajttal

Megmondjuk, miről ismered meg a boltban a jó balzsamecetet.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Melegszenya-előkelőség: rózsaborsos melegszendvics camembert sajttal, fügével és mézzel

Ha már unod a megszokott melegszendvicseket, ezzel jaszkarizz a család és a vendégek előtt! A camembert – ahogy átalában a többi sajtféle is – tök jól bírja a gyümölcsöket és akár a mézet is.

2020. február23., 11:20

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

2022. február11., 06:32

Jöhet egy igazi különlegesség? Melegszendvics eperlekvárral, rukkolával és camembert-rel

Még egy izgalmas melegszenya: nem is történhetne jobb a forró, olvadt camembert-rel, mint egy adag eperlekvár alatta és néhány szelet fanyar balzsamecettel meglocsolt friss eper a tetején.

2020. február29., 11:24

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek