Nemcsak különleges és tavaszi, de nagyon egyszerűen összedobható ez a klassz, tejszínes leves, amihez csak egy nagy csokor medvehagymát kell szerezned valahonnan. Könnyű leves, így nehezebb ételek és grillezés előtt is simán bevetheted.
Hozzávalók
- 1 bögre lereszelt füstölt sajt
- 1 nagy csokor felaprított medvehagyma
- 2 gerezd aprított fokhagyma
- 1 nagyobb darab felkockázott burgonya
- 2 deci habtejszín
- 1 teáskanál vaj
- víz (vagy alaplé, ha van otthon)
- só és bors ízlés szerint
- 1 kisebb fej felkockázott vöröshagyma
Elkészítés:
A sajtcsipszhez tedd sütőpapírra, kupacokban a sajtokat és süsd aranybarnára, majd tedd félre hűlni.
Add a felforrósított zsiradékhoz a hagymákat, majd 5 perc után mehet hozzá a krumpli is. Öntsd fel úgy egy liter vízzel, ízesítsd sóval és borssal, majd főzd puhára a burgonyát. A legvégén add hozzá a tejszínt, pürésítsd botmixerrel, majd sózd és borsozd, ha szükséges.