Készítsd a pogácsát túróval és sült hagymával, úgy még finomabb lesz!

Ha betáraztál néhány csomag élesztőből és valahogy pár kiló liszt is van otthon, nincs más hátra, csak összedobni a legegyszerűbb kenyereket és kelt tésztákat – ehhez adunk segítséget ezen a héten.

A pogácsa örök dzsóker – nem kell ahhoz alkalom, hogy összedobjunk egy adagot, elég, ha van időnk rá. Egy kis májpástétommal, puha vajjal és zöldségekkel vacsorára is tökéletes, már ha marad belőle.

Egy kis sajt is mehet a tetejére.
Egy kis sajt is mehet a tetejére.furo_felix

Hozzávalók

  • 2 kisebb darab felkockázott vöröshagyma
  • 25 deka túró
  • 1.5 deka friss élesztő
  • 10 deka puha vaj
  • 2 darab tojás
  • 0.5 deci langyos tej
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 nagy bögre liszt
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 nagyobb teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd fel az élesztőt a cukorral egy kevés tejben úgy 10 perc alatt, közben a forró olajon süsd aranybarnára a hagymakockákat. 

Ha ezzel megvagy, dolgozd el jól a keverékeket a pogácsa összes többi hozzávalójával lágy tésztává – ha szükséges, egy kevés lisztet adj hozzá, majd tedd félre pihenni háromnegyed órán át. (Csak egy tojást használj fel, a másik a pogácsák lekenéséhez kell majd.)

Ezek után szaggasd ki a pogácsákat, és még a sütőpapíron is pihenjenek úgy 20 percet. Kend le őket tojással, majd fél óra alatt, előmelegített, legalább 180 fokos sütőben süsd őket készre. 

kapcsolódó Gyors sajtos pogácsa
Gyors sajtos pogácsa

Bár igazán nem is tudom, hogy pogácsa, keksz vagy sajtos tallér. No mindegy, szinte azonnal elpárolgott mind a 70-80 darab a tálból, ahogy kisült.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Két kedvencünk egy tányéron: karfiollal rakott tonhal

Klassz diétás étel lehet ez a karfiollal rakott tonhal, ami amellett, hogy segít jóllakni, még arra is vigyáz, hogy a sikerhez ne kelljen kompromisszumokat kötnöd és répás uborkát enned ebédre.

2020. május17., 06:00

Vendégvárónak és minizsemleként is remek ez a burgonyás-sajtos pogácsa

Bevetheted vacsorára, tízóraira, kávé és kakaó mellé, vagy egy karamellás tea kísérőjeként, a maradékot pedig fagyaszd le rohanós napokra. A burgonyától sűrű és puha lesz a textúrája, ezért szeretjük a legjobban.

2021. február18., 06:00

Ennek a túrós pogácsának az érett cheddar ad különleges aromát

A túrótól és vajtól minden pogácsa sűrűbb és puhább, nem csoda, hogy amikor csak lehet, ezekkel készítjük. Ha egy kevés aromás cheddar is kerül a tetejére, még izgalmasabb lesz.

2021. február18., 06:00

Próbáltad már a sütőben elkészíteni a túrógombócokat?

Ha a gyümölcsökkel nem foglalkoznál, próbáld ki a kis adag mandulalikőrrel elkevert házi tejszínt vagy a vaníliás tejfölt a tetején.

2020. június13., 06:04

Gyors reggeli leveles tésztából sonkával, tojással és jó sok olvadt sajttal

Fűszerezésnek elég egy kevés szerecsendió, és ha sonkából egy-egy klassz, aromás változat van a hűtőben, akkor jobb, ha egy-egy nagy szelet friss mozzarellával készíted ezt a receptet, ami nem nyomja el a sonkaszeletek ízét.

2020. április22., 06:00

Mustra