Itt a legegyszerűbb pizzatésztarecept! Mutatjuk a bögrés változatot

Ha betáraztál néhány csomag élesztőből és valahogy pár kiló liszt is van otthon, nincs más hátra, csak összedobni a legegyszerűbb kenyereket és kelt tésztákat – ehhez adunk segítséget ezen a héten.

Imádjuk a kényelmesen összedobható recepteket, és ha te is, csinálj gyorsan egy képernyőfotót, mert ezzel a pizzatésztaalappal két közepes vagy egy hatalmas pizzát is megsüthetsz, a lehető legegyszerűbben. Ha szereted a kenyérlángost, akkor annak az ízét is felidézheted, ha paradicsomos alap helyett tejföllel, baconkockákkal és lila hagymával készíted.

Ennyi sajt indokolt.
Ennyi sajt indokolt.carlosgaw

Hozzávalók

  • 2 bögre liszt
  • 2 csapott teáskanál cukor
  • 1 csapott teáskanál
  • 1 teáskanál friss élesztő (2,5 deka, ha méri szeretnéd)
  • 2 evőkanál (olíva)olaj
  • 0.5 bögre langyos víz
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd fel a langyos vízben a cukorral az élesztőt, majd úgy 10 perc után add a sóval és olajjal elkevert liszthez. Gyúrj belőle rugalmas tésztát, és ha közben úgy látod, hogy szükséges, langyos vízzel pótold a folyadékot. 

Letakarva, langyos helyen pihentesd úgy 50 percen át, majd nyújtsd ki vékonyra és pakold meg, amivel szeretnéd. Kifejezetten forró, előmelegített sütőben, a tészta vastagságától függően süsd készre legalább negyedóra alatt. 

Pizzák tesztje: honnan éri meg rendelni? Pizzák tesztje: honnan éri meg rendelni?

Vannak épkézláb Margheriták, amik nem hoznak szégyent a pizza névre? És ha igen, mennyiért? Utánajártunk!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Jön a húsvét, készíts pizzát a sonka maradékából!

Néhány kocka jó kis házi sonka és tojás is kerül ennek a pizzának a tetejére, amiket ezúttal a sajt tetejére pakoltunk, így jól látható, mivel is ízesítettük a félig olasz és kicsit magyar finomságot. Ha a paradicsomos változatot megunod, tejfölös-lila hagymás változatban is készítheted.

2021. március30., 10:24

Készíts tejfölös pizzát erdei gombákkal és sajttal

Nagyon egyszerű, mégis gyakran választjuk, ha épp olyasmit ennénk, ami a pizza és a langalló között van félúton.

2021. február14., 06:00

Szereted a spenótot? Próbáld ki a pizza tetején is fokhagymával és olvadt mozzarellával

Ha van lefagyasztva egy adag pizzatésztád, nincs más dolgod, csak a spenótot egy kevés sajtkrémmel elkeverni, fűszerezni és kedvenc sajtjaid a tetejére olvasztani.

2021. május28., 10:44

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

A vegán pizza nem rosszabb, mint a hagyományos, ha tudod, mivel érdemes feldobni

Lássuk csak, milyen növényi alapanyagokat szeretünk: szarvasgombaolaj, aszalt paradicsom, fekete olíva, articsóka és sörélesztőpehely… ezek mind rá is kerültek erre a klassz fogásra, aminek a tetejét friss bazsalikommal vagy rukkolával érdemes megpakolnod.

2020. október16., 06:04

Ezek a gyors, életmódváltó pizzák segítenek abban, hogy spórolj a szénhidrátokkal

Pestóval, friss, balzsamos paradicsomokkal és kedvenc olasz sonkáinkkal szeretjük a legjobban ezeket a pizzákat, amik akkor a legfinomabbak, ha minél több zöldség kerül a kis tortillalapok tetejére. Nálunk most életmódváltó verzióban készült, így nem került a tetejére túl sok sajt, csak egy-egy evőkanál frissen reszelt, aromás parmezán.

2021. január6., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek