Ha csak egy kis adag pörkölt maradt, meleg rizses-húsos salátával mentsd meg a vacsorát!

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

A rizses hússal nem tudsz mellényúlni és még finomabb lesz, ha az elkészült ételbe egy nagy adag frissen összevágott petrezselyem, snidling és egy kevés zöldség is kerül.

Snidlinggel, petrezselyemmel tálald.
Snidlinggel, petrezselyemmel tálald.Fotó: Elena_Danileiko

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 csokor friss petrezselyem és snidling felaprítva
  • 10 deka felszeletelt koktélparadicsom
  • 1 bögre rizs
  • 1 nagy bögre pörkölt vagy húsos ragu
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 darab összevágott zellerszár
  • 1 kisebb csésze összevágott aszalt paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a rizst a hagyományos módon, majd keverd el a pörkölttel és készíts belőle langyos salátát a felaprított zöldségekkel és zöldfűszerekkel. Ha szükséges, ízesítsd még sóval, borssal és egy kevés fűszerpaprikával. 

Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?
Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?

Az egyik állandóan felmerülő konyhai kérdésre most megadjuk a választ.

Tovább »

Még több recept

Fokhagymás paradicsomba töltött bazsalikomos mini húsgolyók

Darált hússal készülnek a legfinomabb fogások: a lasagne, a friss tavaszi töltött karalábé, a bolognai ragu és a muszaka is. Itt az idő, hogy újragondoljuk ezt az alapanyagot, és 5 új receptben mutassuk meg.

június4., 06:04

A hideg zöldségkrémleves legjobb kísérője a pirított tökmag és egy kevés szarvasgombás olaj

Nyáron egy nagy kocka hideg, eperszörppel leöntött rizskoch előtt például tökéletes ez a leves, amit füstölt paprikával és köménnyel magyarosra, bazsalikommal és oregánóval olasz hangulatúra készíthetsz el.

június6., 06:00

Vaníliás orgonadzsemmel minden reggeli különlegesebb lesz egy kicsit

Sajtok és kenyérfalatok mellé tökéletes egy jó kis borozgatós estén, és nagyjából bármelyik olyan reggelen bevethető, amikor nincs kedved felkelni. Olyankor segít egy szelet puha vajas kenyér sós vajjal és orgonalekvárral és egy nagy bögre fekete tea egy kevés tejjel.

június5., 06:00

Legyen a hamburgered még izgalmasabb: hamburgerpogácsa fokhagymával és aszalt paradicsommal

Ha így teszel, nem is kell az édes buciba más, csak rukkola, egy kis grillezett cukkini és egy adag fokhagymás házi majonéz.

június5., 06:00

Édesburgonyával sült karaj ementálival – három kedvencünk egy tepsiben

Nem lesz nagy a meglepetés: ha három kedvencet egy tepsibe rakunk, annak csak jó vége lehet. A mienk egy gyors változat, de ha még tovább fokoznád, parmezános besamel és néhány kocka bacon is kerüljön a húsok és a batáta közé.

június6., 06:00

Gyors ananászleves kurkumával és csilis banáncsipsszel

Nincs is jobb azoknál az ízekben gazdag és még csak nem is unalmas leveseknél, amiket néhány perc alatt, akár főzés nélkül is összedobhatunk egy-egy fárasztó hétköznap végén. Ha nyitott vagy a különleges ízkombinációkra, vagy a gyors ételek a kedvenceid, figyeld e heti receptjeinket, mert öt különleges, gyors levessel készültünk.

június3., 06:00

Mustra