Karanténkonyha level végtelen: maradék pörköltből gazdag, magyaros raguleves

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

Jó kis egyszerű gulyásféle is készülhet a megmaradt pörköltből, erre millió recept van az interneten, de akár egy adag bablevessé is varázsolhatod viszonylag gyorsan, hiszen a hús már elkészült. Nem éppen ez a klasszikus recept, de karanténkonyhában isteni, és gazdag leves dobható össze a maradékból ezzel a módszerrel is. 

Akár mexikói hangulatúra is készítheted kukoricával és csilivel.
Akár mexikói hangulatúra is készítheted kukoricával és csilivel.LauriPatterson

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 deka pörkölt
  • 10 deka felszelelt kolbász
  • 2 nagyobb szál felaprított fehérrépa
  • 1 nagyobb szál felaprított sárgarépa
  • 50 deka felkockázott burgonya
  • 1 nagyobb fej nagyon apróra vágott vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 7 deka felkockázott szalonna
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
  • 2 nagy evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró olajra a hagymát, a szalonnát és a kolbászt, majd néhány perc után mehetnek hozzá a zöldségek és a paprika is. Öntsd fel legalább egy liter vízzel, majd főzd addig kis lángon, fedő alatt, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor mehet hozzá a maradék pörkölt és a liszttel elkevert tejföl is (ha telfölösen szeretnéd). Néhány keverés után vedd le a tűzről, és tálald friss petrezselyemmel. 

kapcsolódó A
A "leghúsosabb" vegán kaja - vörösboros görög pörkölt

Ez a szuperszaftos ragu karamellizált hagymával a görögök válasza a franciák "bœuf bourguignon"-jára. Steiner Kristófé pedig ez a vegán változat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Maradék húsos raguból kenyérfeltét? Így lesz belőle gyors melegszendvics reggelire vagy vacsorára

Ha maradt egy adag húsos ragu, de már semmire sem elég, keverd el egy kevés vajjal, natúr sajtkrémmel és fűszerezd kedvenceiddel, így lehet belőle klassz kenyérfeltét reggelire és vacsorára. Melegszendvicseken is tökéletes.

2020. március29., 06:00

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Mikrós, mini csokitorta 3 perc alatt – egy nagy kanál mogyorókrémmel a tetején a legfinomabb!

Ha egyszemélyes desszertre vágysz, éppen elég egy mikrós bögresüti. Ha pedig igazán finomra szeretnéd készíteni, a Nutella mellé egy kevés tejszínhab is kerüljön a tetejére.

2022. február10., 06:24

Gyors, kolbászos lencsepörkölt magyarosan

Ha garantáltan ismerős ízeket készítenél, mégis egy kicsit új ruhában, akkor ezt a gyors ragut érdemes kipróbálnod. Nem is kell mellé más, csak egy tisztességes szelet friss, kovásszal készült kenyér.

2021. augusztus21., 10:24

Nem tudsz olyat, aki ne szeretné: ilyen a hagyományos csirkepaprikás

Te tudod, mi a különbség a paprikás és a pörkölt között? És számít ez egyáltalán?

2019. október14., 12:13

Mustra