Ne vadászd az élesztőt: szódabikarbónás kenyér egyszerűen

Pánikolsz az élesztőhiány miatt? Inkább nem mennél most vásárolni? Hogy lesz ebből köret, reggeli, ha még a kenyér is elfogy? Már mutatjuk is – ezen a héten élesztő nélkül készült klassz kenyérhelyettesítőkkel és köretekkel készültünk.

Persze hogy a sütőporos kenyér nem lesz éppen olyan, mint az élesztős vagy a kovásszal készült, de attól még nagyon is élvezhető, főleg ebben az egyszerű és viszonylag gyors változatban. Ha tovább ízesítenéd, fokhagymaport, olívát és aszalt paradicsomkockákat is keverj a tésztába.

Többféle lisztből készülhet.
Többféle lisztből készülhet.pidjoe

Hozzávalók

  • 50 deka finomliszt
  • 4.5 deci író (esetleg nem túl sűrű joghurt)
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csésze szárított paradicsom kis kockákra vágva (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el egymással a száraz hozzávalókat alaposan, majd dolgozd el az íróval lágy, de már nem ragacsos tésztává. Lisztezd és vagdosd be a tetejét, majd 200 fokra előmelegített sütőben süsd készre. Hidegen szeleteld.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek