Persze hogy a sütőporos kenyér nem lesz éppen olyan, mint az élesztős vagy a kovásszal készült, de attól még nagyon is élvezhető, főleg ebben az egyszerű és viszonylag gyors változatban. Ha tovább ízesítenéd, fokhagymaport, olívát és aszalt paradicsomkockákat is keverj a tésztába.
Hozzávalók
- 50 deka finomliszt
- 4.5 deci író (esetleg nem túl sűrű joghurt)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csésze szárított paradicsom kis kockákra vágva (elhagyható)
Elkészítés:
Keverd el egymással a száraz hozzávalókat alaposan, majd dolgozd el az íróval lágy, de már nem ragacsos tésztává. Lisztezd és vagdosd be a tetejét, majd 200 fokra előmelegített sütőben süsd készre. Hidegen szeleteld.