A házi készítésű tortillalapoknál nincs egyszerűbb kenyérhelyettesítő

Pánikolsz az élesztőhiány miatt? Inkább nem mennél most vásárolni? Hogy lesz ebből köret, reggeli, ha még a kenyér is elfogy? Már mutatjuk is – ezen a héten élesztő nélkül készült klassz kenyérhelyettesítőkkel és köretekkel készültünk. A tortillalapokat ráadásul többféleképpen felhasználhatod, mint gondolnád.

Tortillalapokat készíteni nagyon egyszerű, annál talán csak elfogyasztani könnyebb. Töltheted a jobb időkre félretett babkonzervből készült babraguval, avokádóval és tejföllel, de darált húsból, zöldségekkel is készíthetsz bele tölteléket, vagy sajttal összesütve kettőt belőle, egyszerű quesadilla lesz belőle. Ha épp nincs kedved kiugrani kenyérért, dobj össze ezekből párat! Autentikusabb változatban a liszt felét kukoricaliszttel helyettesítsd. 

Nem baj, ha kissé foltos.
Nem baj, ha kissé foltos.Fotó: bhofack2

Hozzávalók:

  • 40 deka finomliszt
  • 8 deka puha vaj
  • 1 nagyobb teáskanál
  • 2 deci meleg víz (maximum)
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el a lisztet a sóval és a vajjal, majd kis adagokban add hozzá a vizet, amíg egy jól kezelhető tésztát kapsz. Oszd kisebb darabokra, alaposan nyújtsd ki és süsd ki a lapokat. Úgy 8 darab lesz belőle, amik fél-fél perc alatt készülnek el a tapadásmentes serpenyőben. 

 

Teszt: melyik a jó tortilla?
Teszt: melyik a jó tortilla?

Mutatjuk, milyen tortillába csavarjon csirkecsíkokat vagy chili con carnét a jövőben. 10 fajta tortillát teszteltünk.

Tovább »

Még több recept

Valami új, valami régi, valami kék: medvehagyma-saláta camembert-rel és szilvás öntettel

A medvehagyma friss, pikáns aromája mellett nincs is jobb, mint néhány falat camembert sajt, körte és egy kis szilvás öntet. Ha hedonista módban vagy, sült baconkockákkal hintsd meg a tetejét, a kiolvadt szalonnazsírt pedig az öntethez használd fel!

április7., 06:00

Próbáltad már a házi kenyeret egy adag friss medvehagymával?

Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.

április4., 07:53

Házi spenótos tortilla gluténmentesen

Ha szereted a wrapot, tacót, burritót, enchiladát, quesadillas-t. Ráadásul alig érezni benne a spenótot. Gluténmentes, vegán, egészséges és könnyű elkészíteni.

március9., 06:00

Csípős csirkecasserole vörös pestóval, fetával és olívabogyóval

A francia casserole szó eredetileg vasból készült edényt jelentett, de mára sokkal inkább a benne készült ételre utal.

február11., 09:20

Medvehagymapesto: tésztákon, húsok mellett és salátaöntetként is világbajnok

Ez a pesto igazi dzsóker: készíts belőle minél többet, hogy az egyszerű tészták mellett a pizzán, húsok tetején és a salátára locsolva is megkóstolhasd!

április3., 06:04

A kakaós csigát mindenki szereti – ebben az egyszerű változatban még az is, aki elkészíti

A gyereknek az iskola talán nem hiányzik, de egy-egy darab jó kis puha kakaós csigára talán benevezne, ahogy mi is, bármikor. Ha te sem vagy különb nálunk, kapcsolj hedonista módba ezzel a klasszikussal, amit természetesen fahéjjal és citromos cukormázzal is készíthetsz. Ha sósan ennétek, cheddar sajtos-jalapenós töltelékkel tekerd fel.

április3., 06:04

Mustra