Végre nem kell mérnünk a hozzávalókat: sós és édes gofri bögrésen

Pánikolsz az élesztőhiány miatt? Inkább nem mennél most vásárolni? Hogy lesz ebből köret, reggeli, ha még a kenyér is elfogy? Már mutatjuk is – ezen a héten élesztő nélkül készült klassz kenyérhelyettesítőkkel és köretekkel készültünk.

Nincs is annál jobb, ha van az embernek egy tökéletes gofrireceptje, amin lehetőleg gondolkodni sem kell, mérni pedig főleg nem. Erre tökéletes ez a bögrés változat: könnyen megjegyezhető, tökéletesen működik, ráadásul dupla adag tejjel, egy kis szódával és sütőpor nélkül hagyományos palacsintákat készíthetsz a tésztából. Eheted sósan, készíthetsz belőle olvadt sajttal összeragasztott melegszendvicset, de édesen lekvárral, tejszínnel és gyümölcsökkel is remek.

Ez egy csirkés változat, érdemes kipróbálnod egy kis juharsziruppal.
Ez egy csirkés változat, érdemes kipróbálnod egy kis juharsziruppal.zkruger

Hozzávalók 3 személyre

  • 0.5 bögre tej
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 1 mokkáskanál
  • 1 bögre liszt
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 1 nagy evőkanál cukor
  • 2 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el egymással alaposan a hozzávalókat, fújj olajspray-t a gofrisütőbe, és már készítheted is a reggeliket. Ennek az íze viszonyleg semleges, így mindenhez illik majd: sós és édes feltéteket is választhattok hozzá. 

Amiért érdemes a szekrény mélyéről elővarázsolni a gofrisütőt: gofri tökkel és gyömbérrel Amiért érdemes a szekrény mélyéről elővarázsolni a gofrisütőt: gofri tökkel és gyömbérrel

Csak egy kis tejszínhab és esetleg egy kevés étcsokoládé-forgács kell hozzá.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mikrós, mini csokitorta 3 perc alatt – egy nagy kanál mogyorókrémmel a tetején a legfinomabb!

Ha egyszemélyes desszertre vágysz, éppen elég egy mikrós bögresüti. Ha pedig igazán finomra szeretnéd készíteni, a Nutella mellé egy kevés tejszínhab is kerüljön a tetejére.

2022. február10., 06:24

Snidlinges tonhalkrémmel próbáld ki: sós reggeli palacsinta zöldséges tésztával

Ha már leszokunk a bevásárlásról, érdemes nem bepánikolni arról, ha épp nincs reggelire semmilyen péksütemény. Ebben a helyzetben segít ez a jó kis zöldségespalacsinta-recept, ami remek lehetőséget ad az újrahasznosításra, mert minden maradék zöldség és akár gomba is elfér a tésztájában.

2020. március26., 06:00

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Túrós gofri? Igen! Csokiöntettel és gyümölcsraguval is készítheted

Van új a nap alatt: ez a túrós gofri remek arra az esetre, ha egy kevés fehérjével turbóznád fel az egyik legklasszabb reggelit. Ha igazán nyári változatban készítenéd, sűrű citromos-vaníliás öntetet készíts hozzá!

2021. július17., 10:24

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

2022. február11., 06:32

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek