Ez a szuper édesburgonyás gnocchi parmezánnal és pestóval is finom

Gnocchit készíteni egyáltalán nem nagy dolog, ezek a minigombócok ráadásul egy rakás olaszos étel alapjai lehetnek. Szuper egy kevés szarvasgombával, sajtokkal és sonkával, de ha egy kevés olívaolajat, parmezánt és citromhéjat kap, már akkor is tökéletes vacsorát készítettél.

Ha pedig biztosra akarsz menni, nyiss fel egy üveg pestót, keverd el benne és szórd meg egy nagy adag pirított fenyőmaggal és aprított bazsalikommal.

Egy kis parmezán is elég mellé.
Egy kis parmezán is elég mellé.jjpoole

Hozzávalók

  • 25 deka főtt édesburgonya
  • 30 deka liszt
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 kisebb tojás
Recept idők

Elkészítés:

Melegen pürésítsd a batátát, majd add hozzá a tojást és a lisztet – utóbbiból annyit, hogy egy kezelhető, de már nem ragacsos tésztát kapj. Sodord hosszúra és vágd 2 centis darabokra, majd villával mintázd és főzd meg lobogó, enyhén sós vízben. Ha feljöttek a tetejére, adj még nekik egy percet, utána már ki is kanalazhatod. 

kapcsolódó Saját termesztésű batátát szeretnél? Most kezdj hozzá!
Saját termesztésű batátát szeretnél? Most kezdj hozzá!

Pofonegyszerű, és szinte biztos a siker. Azt tudtad, hogy a levele is finom?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Jöhet egy klassz mexikói recept? Édesburgonya nachos csípősen

Ha te is annyira szereted az édesburgonyát, amennyire mi, itt az ideje, hogy megismert ezt a remek, tunkolós fogást. Pakolj a tetejére mindent, amit szeretsz, hívd át a barátokat és ezzel kínáld meg őket a sajtos stangli helyett!

2021. október17., 11:24

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Két kedvencünk egyben: édesburgonya-lasagne rengeteg olvadt sajttal

Egy adag lasagne bármikor jöhet, ha pedig egy kicsit egészségesebb verziójával találkozunk, még jobban szeretjük. Már mutatjuk is, milyen könnyen elkészíthető édesburgonyából.

2021. március26., 10:24

Édesburgonya és bulgur – tökéletes újévi, életmódváltó fogás

Mi csípősen szeretjük a legjobban ezt a klassz salátát, amit tortillalapokba töltve akár magaddal is vihetsz a munkahelyedre. Ha hiányzik belőle a hús, néhány szelet napon szárított sonkát érdemes kínálod mellé.

2021. január14., 06:04

Remek őszi vacsora: lasagne édesburgonyás sajtszósszal

Ha szereted a lasagnét és az édesburgonyát is, miért ne keverhetnéd két kedvenced egy fogásban? Nálunk vörös cheddar és mozzarella került a tetejére, de természetesen bármelyik kedvenc sajtottal isteni lesz ez a klasszikus.

2021. szeptember28., 10:24

Ezt a remek, vegán édesburgonya-levest kezdőként is könnyen összedobod

Ez a fogás remek pirított olajos magvakkal és egy kevés mazsolával a közepén, ha pedig nincs bajod a húsfélékkel, mozzarellagolyókkal és napon szárított sonkaszeletekkel dobd fel.

2021. szeptember17., 11:24

Mustra